12 Temmuz 2014 12:11

Zeytinburnu'ndaki patlamada 3 kişi yaşamını yitirdi

Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi'nde 4 katlı binada meydana gelen patlamada ölen 3 kişinin ve 8 yaralının isimleri belli oldu.

Zeytinburnu\'ndaki patlamada 3 kişi yaşamını yitirdi
Paylaş

Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi'nde 4 katlı binada meydana gelen patlamada ölen 3 kişinin ve 8 yaralının isimleri belli oldu. Enkazdan ilk olarak ölü olarak çıkarılan şahsın Uğur Çokgülenler olduğu belirlendi.

İkinci çıkarılan kişinin ise kayıp olarak ailesinin de hastanelerde aradığı ancak bulamadığı Kader Kılıç (22) olduğu, patlamadan yaklaşık 11 saat sonra 22.50 sıralarında çıkarılan şahsın ise 23 yaşındaki Eda Can olduğu öğrenildi. Patlamada yaralanan vatandaşların isimlerinin ise Faruk Kontuva, Ayhan Işık, Serdar Topuz, Abdullah Kocasakal, Abbas Borucu, Yunus Pazarcıklıel, Aybüke Şevkal ve binadan atlayan hamile Ayşe Akıllı (28) olduğu belirtildi. Kurtarma çalışmaları sırasında dumandan etkilenerek yaralanan itfaiye erinin isminin ise Oktay Akçay olduğu öğrenildi.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi'nde lastik ve karton ürünler satan bir iş yerinde patlama meydana geldi. Patlamada 1'i ağır 8 kişinin yaralanırken yapılan aramalarda 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi'nde Mithatpaşa tramvay durağı yakınındaki bir dükkanda patlama meydana geldi. Patlama sonrası ortalık savaş alanına döndü. Çok sayıda yaralının olduğu belirtilen olay yerine ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Dün saat 11.45 sıralarında Mithatpaşa tramvay durağının yakınındaki bir apartmanın girişinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Şiddetli patlama nedeniyle bina harabeye döndü. Çok sayıda kişinin yaralandığı olay yerine sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi. Yaralılar, çevre hastanelere kaldırılıyor.

VALİLİK: 8 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bugün saat 12.00 sıralarında Zeytinburnu ilçemizde imalathane olarak kullanılan bir iş yerinde patlama meydana gelmiştir. İtfaiye ekiplerinin ilk değerlendirmelerine göre olay gaz sıkışması ya da tüpgaz patlaması sonucu meydana gelmiş olup, terör saldırısı değildir. Olayda biri ağır 8 vatandaşımız yaralanmış, bir itfaiye erimiz de yoğun dumandan etkilenerek tedavi altına alınmıştır." denildi.

İGDAŞ: BİNADA DOĞALGAZ HATTI YOK

İGDAŞ'tan da patlamayla ilgili yazılı açıklama yapıldı. İGDAŞ'ın açıklaması şöyle: "Bugün saat 11.30 sıralarında Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi Beşyol Sokak No: 3 adresinde bulunan binanın bodrum katında bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın meydana geldiği bodrum katında bulunan ambalaj atölyesinde doğalgaz tesisatının bulunmadığı, dolayısıyla doğalgaz kullanılmadığı tespit edilmiştir."

HAMİLE KADIN CAMDAN ATLAYARAK KURTULDU

Görgü tanıklarının anlatımlarına göre, patlama sonrası hamile bir kadın, ikinci kattaki evinden yurttaşlarca gerilen battaniyenin üzerine atlayarak kurtuldu. Patlamanın yaşandığı sırada olayın yaşandığı binanın karşısında yer aldığını söyleyen bir görgü tanığı, patlamanın gürültüsü ile birlikte yüzlerini çevirdiklerinde atölyedeki malzemelerin etrafa saçıldığını gördüğünü söyledi. Sonrasında yardıma koştuklarını belirten görgü tanığı, patlama sonucu giriş binanın kapısından çıkmasının mümkün olmaması nedeniyle hamile bir kadının binanın ikinci katından yardıma koşan yurttaşlarca gerilen battaniyenin üzerine atlayarak kurtarıldığını aktardı. O anlar amatör bir kamera tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, hamile kadının vatandaşlar tarafından tutulan brandaya atladığı görülüyor.

GAZ SIKIŞMASI İDDİASI

Patlamanın neden meydana geldiği henüz kesinlik kazanmadı. Bir iddiaya göre patlamanın gaz sıkışması yüzünden meydana geldi. Ancak gazın LPG tüpünden mi yoksa doğal gaz tesisatından mı sızdığı henüz belirlenemedi. Patlamanın meydana geldiği dükkanda büyük hasar gördü. Dükkanın üst katları ile çevredeki binaların camları kırıldı. Taşıtlar da hasar gördü. Patlamanın şiddetiyle bir otomobil devrildi.

YANGIN 1 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Yangından yükselen dumanlar İstanbul’un uzak semtlerinden de görüldü. Yangına Zeytinburnu, Bakırköy ve Fatih itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın 1 saat süren çalışma sonucunda söndürüldü. Çevredekiler yangın söndürme çalışmasını korku ile izledi.

Patlama yüzenden tramvay seferleri bir süre aksadı. İtfaiye ekipleri yangın söndürüldükten sonra binanın tüm katlarını tek tek kontrol etti. Kontrol sununda binada mahsur kalan olmadığı belirlendi.

YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, yaralıları kaldırıldıkları özel hastanede ziyaret etti. Salıcı, durumu biraz daha ağır olan bir yaralının İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. Salıcı yaralıların isimlerinin Abdullah Kabasakal, Yunus Pazarcıklıer, Ayşe Akıllı ve Samatya'ya sevk edilen Abbas Borucu olduğunu belirtti. Salıcı, 35 haftalık hamile olan Ayşe Akıllı'nın durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Olay sırasında kafede oturan ve yaralandıktan sonra hastaneye gelen Yunus Pazarcıklı isimli yaralı da, ilk müdahalesinin ardından hastaneden ayrıldı. Pazarcıklı, olay sırasında patlamanın kendisine ne kadar uzaklıkta meydana geldiğini fark etmediğini, bir anda bütün camların kırılarak üzerine geldiğini anlattı.

Avrasya Hospital Hastanesi Acil Hekimi Dr. Türkan Kasabalı ise, hastaların durumuna ilişkin açıklama yaptı. Kasabalı, hastaneye gelen ilk yaralının kendi imkanları ile hastanelerine geldiğini ve olayı o hastadan öğrendiklerini söyledi. Diğer hastaların da tedavilerinin sürdüğünü ve durumlarının iyi olduğunu anlatan Kasabalı, bir hastanın kontrol amaçlı olarak Samatya Hastanesi'ne( Abbas Borucu) gönderildiğini belirtti. Kasabalı, hamile kadın Akıllı'nın kendisi ve bebeğinin hayati riski bulunmadığını ancak kontrol amaçlı olarak müşahade altında tutulduğunu belirtti. Hamile Akıllı'nın 28 yaşında ve hostes olduğu öğrenildi.

İLK UĞUR ERGÜLENLER'İN CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI

Zeytinburnu'ndaki patlamanın yaşandığı işyerinde öğlen saatlerinden bu yana devam eden çalışmalar sonucu, bodrum katından bir erkek cenazesi çıkarıldı. Ailesinin ulaşamadığı, işyerinde kasiyer olarak çalışan 22 yaşındaki Kader Kılıç'ın orada bulunuyor olabileceğine dair tedirgin bekleyişi ile bodrum katta devam eden çalışmalarda Kılıç'tan önce ekipler bir erkek cenazesine ulaştı. Ulaşılan kimliği ilk anda belirlenemeyen erkek cenazesinin bir müşteriye ait olabileceği belirtildi. İtfaiye ve kurtarma ekipleri tarafından binanın zemin katından ceset torbası içerisinde çıkarılan cenazenin ambulansa bindirilmesi sırasında, bulunulan cenazenin çocukları Kader Kılıç'a ait olduğunu düşünen Kılıç ailesinin feryatları yükseldi. Aile feryat ederken kurtarma ekiplerinin buldukları cenazenin bir erkeğe ait olduğunu belirtmelerine rağmen ailenin feryatları dinmedi. Cesedin Uğur Ergülenler'e ait olduğu belirlendi.

ENKAZDAN 2'NCİ CENAZE ÇIKARILDI

Arama kurtarma çalışmasında bir kişinin daha cenazesine ulaşıldı. Enkaz altından saat 19.00 sıralarında çıkarılan Yunus Pazarlıklıer'e ait olduğu öğrenilen cenazenin ardından çalışmalarına devam eden ekipler, yarım saat sonra kasiyer Kader Kılıç'a (22) ait olduğu tahmin edilen cenazeyi enkaz altından çıkardı. Çıkarılan cenaze ambulansla hastane morguna kaldırıldı. Cesedin Kader Kılıç'a ait olduğunu doğrulandı.

ÜÇÜNCÜ ÖLÜ ÇIKARILDI

Zeytinburnu'ndaki enkazdan 3'üncü kişi çıkartıldı.

Patlamadan 11 saat sonra enkazdan çıkarılan ölü sayısı 3'e yükseldi. 8 yaralının ise tedavileri devam ediyor. Yaşamını yitiren üçüncü kişinin 23 yaşındaki Eda Can olduğu öğrenildi.

Enkazdan ilk ölü 18.50 sıralarında, ikincisi 19.35 sıralarında çıkarılmıştı. Yaşamını yitiren üçüncü kişi ise patlamadan yaklaşık 11 saat sonra 22.50 sıralarında çıkarıldı. 3. cesedin 23 yaşındaki Eda Can adlı tıp öğrencisi kadına ait olduğu öğrenildi. Diğer iki cesedin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 8 yaralının ise tedavileri devam ediyor. (İSTANBUL)

DENİZLİ'DE PATLAMA: 1 ÖLÜ, 36 YARALI

DENİZLİ'DE PATLAMANIN OLDUĞU İŞYERİ RUHSATSIZ ÇIKTI

ÖNCEKİ HABER

Eşini öldüren kocanın ceza almamak için söylediği yalan ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Aleviler, Rojava sınırına yürüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...