11 Temmuz 2014 17:20

Bolu’da cemaat okullarına mühür

Bolu Belediyesi, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen bir anaokulu, bir dershane ve bir koleje ait iki okulu, ruhsatsız ve projeye aykırı oldukları gerekçesiyle mühürledi.

Bolu’da cemaat okullarına mühür
Paylaş

Bolu Belediyesi, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen bir anaokulu, bir dershane ve bir koleje ait iki okulu, ruhsatsız ve projeye aykırı oldukları gerekçesiyle mühürledi. Bolu Belediye Başkanı AKP’li Alaaddin Yılmaz, ruhsatsız binaları denetlemek zorunda olduklarını, cemaate yönelik girişim olmadığını iddia etti.

Zabıtalarca, Karaçayır Mahallesi Murat Canbaş Caddesi üzerinde bulunan ve 7 yıldır hizmet veren Özel Bolu Fatih Yumurcak Dünyası Anaokulu’nu mühürledi. Bolu Belediyesi’nin anaokuluna kiraladığı, kendisine ait binanın yola bakan kısmına “Bu bina projeye aykırı imalat yapılması nedeniyle belediyemizce mühürlenmiştir. Belediye sosyal hizmet alanı olarak Bolu halkına hizmet etmeye devam edecektir” yazılı tabela asıldı.

Ekipler daha sonra aynı mahallede 15 yıldır faaliyet gösteren Anafen Dershanesi’ni mühürledi. Dershanenin caddeye bakan bölümüne binanın ruhsatsız olduğunu belirten tabela koyuldu.

TEM Otoyolu Paşaköy turnikeleri girişinde bulunan ve geçen yıl eğitim öğretime açılan 16 derslikli Fatih Koleji ile D-100 Karayolu Paşaköy mevkiinde bulunan aynı koleje ait bina da projeye aykırı imalatlar olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Böylece birgünde 4 kurum mühürlenmiş oldu. (Bolu/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksek öğretimli gençlerde işsizlik yüzde 30’a dayandı

SONRAKİ HABER

BDP\'nin adı Demokratik Bölgeler Partisi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...