28 Haziran 2011 09:15

Belediye kepçesiyle ile çay içmeye gitmişler!

Erciş Belediyesinin araçları, belediyesini milyonlarca lira dolandırdığı ortaya çıkan ve Erciş Belediye Başkanlığından istifa ederek AKP’den Van milletvekili seçilen Fatih Çiftçi’nin ortağı olduğu AK-FA şirketinde çalıştırılıyor. Fotoğraflarla belgelenen çalışmaya ilişkin belediye yetkilileri, çalışan

Belediye kepçesiyle ile çay içmeye gitmişler!
Paylaş

Van’ın Erciş ilçesinde birçok mahallede alt yapı gibi birçok sorununu çözmek için çalışmayan belediye araçları, belediyesini milyonlarca lira dolandırdığı ortaya çıkan ve Erciş Belediye Başkanlığı’ndan istifa ederek AKP’den Van milletvekili seçilen Fatih Çiftçi’nin ortağı olduğu AKFA şirketinde çalıştırılıyor. Erciş Belediyesi, personeli ile birlikte Erciş ilçe sınırı dışında bulunan ve Van karayolu yakınındaki AK-FA hazır beton firmasında, iş makinesi çalıştırıyor. Çalışmalar çekilen fotoğraflarla kanıtlanırken, belediye olayı yalanlamadı. Belediye yetkilileri kimseye böyle bir yetki vermediklerini savundu. Personeliyle birlikte, belediye kepçesi özel şirkette çalıştıran belediye içler acısı durumda olan ilçenin halini ise görmezden geliyor. İlçede birçok yerde çöp dağları oluşurken, yollar ise çukurlardan geçilmiyor. Birçok mahallede ise eski şebekeden kaynaklı su şebekesi musluklarından su yerine yosun akarken, belediyenin iş makinesinin özel bir şirkette çalışması ise tepki topluyor.

‘KONUYU YARGIYA TAŞIYACAĞIZ’

Belediyenin benzer uygulamaları sık sık yaptığını söyleyen Belediye Meclis Üyesi Alpaslan Bütün, Erciş Belediyesine ait bütün araçların şahıslara ve AKP’ye yakınlıklarıyla bilinen şirketlere hizmet ettiklerine ilişkin ellerinde görsel belgeler olduğunu ifade etti. Meclis üyesi Bütün, konuyu belediye meclis gündemine taşıdıklarını ve belediye yetkililerinin konuyla ilgili önlem almama durumunda bu durumu yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

İsmini vermek istemeyen bir belediye çalışanı ise “Fatih Çiftçi’nin istifa etmesine rağmen, Fatih Çiftçi ve ailesi halen belediye başkanı gibi yetki sahibidir. Alim ve Veysel Çiftçi’nin talimatlarıyla belediye personelleri şirketlerin ve bazı bireylerin emirlerinde köle gibi çalıştırılıyorlar” diye konuştu.

Erciş Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Recep Küçükkaya, belediye araçlarının resmi hizmette mahsus olduğunu, şirketlerde çalışmalarının doğru olmadığını ve belediye olarak araçlara böyle bir yetki vermediğini ifade etti. Recep Küçükkaya olayı yalanlamadığı gibi kaçamak yanıtlar verirken AK-FA Beton şirketinin yetkilisi Abdullah Bülbül ise Erciş Belediyesine ait personelin ve aracın şirketlerine çay içmek için uğradıklarını savundu. Bülbül, “Erciş’in kilometrelerce dışında bulunan bir şantiyeye belediye kepçesiyle çay içmeye gidilir mi?​” sorusuna açıklık getiremedi.

‘BELEDİYE SÜREKLİ BUNU YAPIYOR’

Erciş Belediyesinin yolsuzluğundan başka hiçbir çalışmasını görmediğini söyleyen İlçe Sakini Abdullah Akın, AK-FA adlı şirkette sürekli Erciş belediyesine ait personelin ve iş makinelerinin çalıştığını söyledi. Akın, “İlçede birçok sorunun olmasını göz ardı eden Erciş Belediyesi, bu güne kadar hep kendi yandaşlarına peşkeş çekti. Belediye ilçeyi ikiye böldü. Belediyenin bütün imkanlarını kendi yakınları ve yandaşları için kullanıyor” diye konuştu. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Büyükşehirde neler oluyor?

SONRAKİ HABER

Van’da Kürt siyasetçilerin davasında tahliye çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...