10 Temmuz 2014 20:46

Türkiye online dolandırıcılıktan korkuyor

Küresel PayPal’ın, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 15 ülkede yaptığı, zaman, para ve teknoloji ilişkisine odaklanan PayPal “People Economy” araştırmasına göre, Çinlilerden sonra online alışverişe en çok zaman ayıran Türkler oldu.

Türkiye online  dolandırıcılıktan korkuyor
Paylaş

Küresel PayPal “People Economy” Araştırması sonuçlarına göre, Çinlilerden sonra online alışverişe en çok zaman ayıran Türkler oldu. PayPal’ın, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 15 ülkede yaptığı, zaman, para ve teknoloji ilişkisine odaklanan PayPal “People Economy” araştırmasına göre, Çinlilerden sonra online alışverişe en çok zaman ayıran Türkler oldu.

PayPal, zaman, para ve teknoloji ilişkisine odaklanan ilginç bir araştırmaya imza attı. Türkiye, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, İsrail, İtalya, Japonya, Rusya, Singapur, İspanya, İngiltere ve ABD’de yapılan araştırma, teknolojinin insanların gündelik hayatlarına, alışveriş alışkanlıklarına ve ekonomiye nasıl etki ettiğini ve bunun ülkeden ülkeye nasıl değiştiğini gözler önüne serdi.

ORTAK KAYGI

Araştırmaya göre, birçok kişi online alışveriş yaparken kaygılanıyor. Herkesin en büyük ortak tasası dolandırıcılık. Dünya ortalaması yüzde 62 iken, dolandırılmaktan en çok korkan iki millet yüzde 70 ile Singapurlular ve Brezilyalılar. Türkiye de yüzde 68 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Dünya genelindeyse sıralama biraz farklı. Sınır ötesi online alışveriş yapanların en önemli tasası, ürünlerin teslim edilmemesi. Ürünün kalitesini dert edenlerin başında, yüzde 68 ile Singapurlular geliyor. ABD nüfusunun ise neredeyse yarısının kendi ülkelerinde alışveriş yapmayı tercih etmesi dikkat çekiyor. Üzerinde nakit parayla yurtdışına çıkma fikrine hemen hemen kimse sıcak bakmıyor. Tabii bunun altında yatan temel sebep güvenlik. İnsanların yüzde 85’i üzerlerinde nakit para olmadan yurtdışına çıkmayı tercih edeceklerini söylüyor.
(Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

\'Çetelere karşı ulusal onurumuz için seferber olmaya çağırıyorum\'

SONRAKİ HABER

Petrol tüketimi doğal gazdan hızlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...