10 Temmuz 2014 14:52

Feribot faciasında aile şikayetinden vazgeçti!

Sirkeci'deki feribot kazasında vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle ilgili süren ceza davasındaki şikayetinden vazgeçtiği bugün öğrenilen ailenin, geçen hafta açtığı 1 milyon 132 bin liralık tazminat davasından da feragat ettiği ortaya çıktı.

Feribot faciasında aile şikayetinden vazgeçti!
Paylaş

Sirkeci'deki feribot kazasında vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle ilgili süren ceza davasındaki şikayetinden vazgeçtiği bugün öğrenilen ailenin, geçen hafta açtığı 1 milyon 132 bin liralık tazminat davasından da feragat ettiği ortaya çıktı.

ECE OLAY YERİNDE, ANNEANESİ HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
15 Mart 2014 tarihinde Sirkeci'de arabalı vapura binmek üzereyken denize düşen otomobilde 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ile anneannesi Şaziye Güleren yaşamını yitirmiş, arabayı kullanan Ece Su'nun annesi Ebru Güleren Yılmaz ve teyzesi Mine Dalkılıç ise yaralı kurtulmuştu.

15'ER YILA KADAR HAPİS İSTEMLİ DAVA AÇILDI
Olayın ardından arabalı vapurun kaptanı Erkan Atalay İm ile gemide görevli personel Özay Yaşar ve iskelede görevli personel Leven Dönmez hakkında “Taksirle ölüme sebebiyet vermek" ve “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralamaya neden olmak" suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

ŞİKAYETLERİNİ GERİ ALDIKLARI ORTAYA ÇIKTI.
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın bugünkü duruşmasında, şikayetçiler Mine Dalkılıç, Ebru Güleren Yılmaz, Ece Su'nun babası Aydın Yılmaz ve Şaziye Güleren'in oğlu Emre Güleren'in, sanıklar hakkındaki şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirten dilekçe verdikleri ortaya çıktı.

1 MİLYON 132 LİRALIK TAZMİNAT DAVASINDAN BİR HAFTA İÇİNDE VAZGEÇTİLER
Arabalı vapur faciasıyla ilgili ikinci gelişme tazminat davasında yaşandı. Ebru Güleren Yılmaz, Aydın Yılmaz, Mine Dalkılıç ve Emre Güleren, geçtiğimiz hafta İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türk P ve I Sigorta A.Ş. ve geminin kaptanı Erkan Atalay İm hakkında geçen hafta açtıkları tazminat davasından 1 hafta içinde feragat etti.

Davacılar 2 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul 25 Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Avukat Ejder Demir, davalılar İDO, Türk P ve I Sigorta şirketi ile kaptan Erkan Atalay İm'in aleyhine 1 milyon 132 bin liralık tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, gemi görevlisinin ekrana bakmadan gemiyi hareket ettirdiği için kazanın meydana geldiğini savunan Avukat Demir, aracı kullanan müvekkili Ebru Güleren Yılmaz'ın kapak nedeniyle arabayı vapura sokmadığını savundu.

"KAPTAN TAM KUSURLU"
Bilirkişilerin otomobilin, geminin hareketi sebebi ile kayarak denize düştüğü yönünde rapor tuttuğunu hatırlatan Avukat Demir, savcılık tarafından hazırlanan ceza davasının iddianamesinde de müvekkili Ebru Güleren Yılmaz'a kusur yüklenmediğini hatırlattı. Geminin kaptanı Erkan Atalay İm'in tam kusuru nedeni ile meydana gelen olayda geminin donatanı ve sigorta şirketinin de oluşan zararlarından sorumlu olduğunu savunan Avukat Demir, “Ece Su Yılmaz ve Şaziye Güleren, gemi kaptanının ağır derecedeki ihmali nedeni ile hayatlarını feci şekilde kaybetmiş olmaları, hem davacı müvekkillerde hem de kamuda büyük ve derin bir üzüntü yaratmıştır. Davacıların yaşamış olduğu elem ve acının bir nebze dinlendirilmesi açısından 1 milyon 130 bin TL manevi tazminata hükmedilmesini…" şeklindeki görüş savundu.

2 BİN TL DE MADDİ TAZMİNAT İSTEDİ
Avukat Ejder Demir, haklarını saklı tutarak şimdilik 2 bin TL maddi tazminata da hükmedilmesini istedi.

FERAGAT ETTİ
Avukat Demir, geçen hafta açtığı tazminat davasından bu hafta vazgeçti. Ceza davasının sürdüğü 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu gibi tazminat davasının sürdüğü İstanbul 25. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne bir dilekçe sunan Avukat Demir, müvekkilleri adına davadan feragat etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bayık: Kürtlere \'silah bırakın\' diyenler Rojava\'ya baksın

SONRAKİ HABER

Mamaklı otobüslerine kavuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...