09 Temmuz 2014 17:52

Muhaliflerin Yeni Başkanı Hadi Bahra

Suriye Muhalif Ulusal Koalisyonu, görevden ayrılan Ahmed Carba’nın yerine yine Suudi Arabistan’a yakın bir isim olarak bilinen Hadi Bahra’yı seçti.

Muhaliflerin Yeni Başkanı Hadi Bahra
Paylaş

Suriye  Muhalif Ulusal Koalisyonu, görevden ayrılan Ahmed Carba’nın yerine yine Suudi Arabistan’a yakın bir isim olarak bilinen Hadi Bahra’yı seçti.

Uzun yıllar Suudi Arabistan’da yaşayan ve ABD’de eğitim alan Hadi Bahra, koalisyonun Eski Başkanı Carba’nın da desteğiyle İstanbul’da yapılan genel kurulda Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) başkanlığına seçildi.

Bahra, Cenevre’de Suriye iç savaşını sonlandırmayı hedefleyen ancak beklenen başarının sağlanamadığı görüşmelerde muhaliflerin baş müzakerecisi olarak görev almıştı.
Muhalifler İstanbul’daki toplantıda, sahada rejim Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı devam eden kayıpları durdurmak amacıyla, yeni strateji belirlemek üzere görüşmeleri sürdürüyor.
Özgür Suriye Ordusu Komutanı Abdulilah Beşir cumartesi günü, imkansızlıklar nedeniyle IŞİD’in Suriye’deki ilerleyişini durduramadıklarını ve Batı ülkelerinden silah yardımı beklediklerini söylemişti.

Konuyla ilgili açıklama yaptığı bir video kaydı yayımlanan ÖSO Komutanı Abdulilah Beşir, ellerindeki kaynaklar tükendiği için IŞİD’e karşı büyük kayıplar yaşadıklarını ve bu gidişin durdurulması için silah desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Beşir, IŞİD’i Suriye’nin Deyr Ez Zor kentinde ülkenin kaynaklarını ele geçirmekle suçladı ve ‘terörist bir grup’ olarak tanımladı.
(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

VEDAŞ işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

HDP: Koruculuk sistemine son verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...