28 Haziran 2011 07:11

Başbakan BDP’lilerle görüşmeyi şarta bağladı!

Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmamasıyla başlayan krizi çözmek için BDP’nin  girişimleri sonuçsuz kaldı. Başbakan Erdoğan ile görüşmek isteyen Blok vekilleri ve BDP yetkilileri Erdoğan’ın, “Meclise gelirseniz görüşürüm&rdq

Başbakan BDP’lilerle görüşmeyi şarta bağladı!
Paylaş

Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetinin tutumu krizin derinleşeceğini gösteriyor. İlk başlarda sorumluluğu YSK ve yargıya atan, ardından BDP ve Hatip Dicle’yi suçlayan Başbakanın, BDP’nin sorunun çözümüne ilişkin görüşme talebini de reddettiği ortaya çıktı.

‘MECLİSE DÖNERLERSE GÖRÜŞÜRÜM’ ŞARTI

Edinilen bilgilere göre, BDP ve blok vekilleri, “Somut adım atılıncaya kadar Meclise gitmeyeceğiz” açıklamasını yaptıktan ve bu konudaki tutumu netleştirdikten sonra, AKP nezdinde sorunun çözümüne yönelik girişimlerde bulundular. Bu amaçla ilk olarak Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile görüştü. Yapılan görüşmede, “Sorunun çözümü için sorumluluk üstlenin, bağlayıcı söz verin” talebine Hüseyin Çelik’in, “Meclise gelin orada çözeriz” cevabını verdiği belirtildi. Ardından Elçi’nin Başbakan Erdoğan ile BDP ve Blok vekilleri adına görüşme talebine Hüseyin Çelik, “Talebinizi iletip size dönerim” cevabı verdiği ve ardından Erdoğan’ın, “Meclise gelirlerse görüşürüm. Meclise gelsinler isterlerse hemen yarın kabul ederim” mesajını ilettiği belirtildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Özel atama’ya üniversite tepkisi

SONRAKİ HABER

Çarkın’ın ifadesinde adı geçen özel timci intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...