08 Temmuz 2014 20:03

Elit İplik’te baskı sürüyor

Osmaniye’de blunan Elit İplik’in patronu, DİSK/Tekstil’e üye oldukları için 6 işçiyi daha attı.

Elit İplik’te baskı sürüyor
Paylaş

Halil İMREK
Osmaniye 

Osmaniye’de blunan Elit İplik’in patronu, DİSK/Tekstil’e üye oldukları için 6 işçiyi daha attı.

İşçileri “Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller” maddesi uyarınca işten atan patron, tazminat ödemezken işçilerin işsizlik sigortasından faydalanmalarını da engelliyor. Bu arada Elit İplik’in iki fabrikasından biri tatil edilerek 50 işçi zorunlu olarak yıllık izine gönderildi. 

İşçiler, sendikaya üye oldukları için işten atıldıklarını, sendikanın da hukuki süreç başlatacağını bildirdiler. Mahkemeye gitmenin yeterli olmayacağını anlatan işçiler, işten atmaları engelleyecek eylem ve etkinliklerin yapılmasını istiyor. Yıllık izinlere de dikkat çeken işçiler, her yıl yapılan rutin bir uygulama olduğunu ancak patronun olağanüstü bir gelişme olarak göstererek “Sendikalaşırsanız gerekirse fabrikayı kapatırım. İşsiz kalırsınız, çalışamazsınız” mesajını verdiğini söylediler.  İşçiler sendikalaşma süreciyle fabrikada değişim de yaşandığını anlattılar.

Daha önce işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili önlem alınmadığına dikkat çeken işçiler, şimdi gözlük, maske ve kulaklık dağıtıldığını bunların bir anlık bile olsa çıkarılmasına izin verilmediğini dile getirdiler.

ÖNCEKİ HABER

İmbat’tan işçi mi atıldı?

SONRAKİ HABER

Roboskî için bir takipsizlik daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...