08 Temmuz 2014 18:57

Gıdada yeni tehlike kanalizasyon suyu!

Malatya'da çiftçiler, kuraklık nedeniyle su kaynaklarının azalması üzerine tarım arazilerini insan sağlığı için ciddi tehditler oluşturan kanalizasyon sıvılarıyla suluyor.

Gıdada yeni tehlike kanalizasyon suyu!
Paylaş

Malatya'da çiftçiler, kuraklık nedeniyle su kaynaklarının azalması üzerine tarım arazilerini insan sağlığı için ciddi tehditler oluşturan kanalizasyon sıvılarıyla suluyor.

Battalgazi ilçesine bağlı Karakaya Baraj Gölü yakınlarında Toygar, Kadıçayırı, Kemer Köprü, Boran, Alişar ve Hasırcılar mahallelerinde tarımsal sulama için kullanılan su kaynakları kuraklık nedeniyle azaldı. Çifçiler, tarladaki ürünlerinin kurumaması için arazilerini kanalizasyon suyu ile sulamaya başladı.

Çiftçilerden Bekir İpek, kuraklık nedeniyle sulama kaynaklarının oldukça azaldığını belirtti. Toygar, Kadıçayırı, Kemer Köprü, Boran, Alişar ve Hasırcılar isimli yerleşim yerlerine sulama suyunun verilmediğini söyleyen İpek, “Ağaçlar ile sebzeleri sulamak gerekiyor. Ancak sulama kanallarına su verilmiyor. Başta kayısı ağaçları olmak üzere bütün ürünler kurumaya yüz tutuyor. Mecburen kanalizasyon şebekesini kırarak oradan gelen pis suyla domates, patlıcan, biber gibi sebzeleri sulamak zorunda kalıyoruz. Halk sağlığı açısından oldukça tehlikeli ama mecbur kalıyoruz. Bölgeye 60 gündür su verilmiyor. Karakaya Baraj Gölü burnumuzun dibinde ama yetkililere bir türlü sesimizi duyuramıyoruz. 5 sene önce sondaj vuruldu ancak bunların hiçbirine pompa indirilmediği için sulama suyunu çıkaramadık.” dedi.

VEKİLLER DUYARSIZ

Malatya’nın kanalizasyon suyu ile yetişen sebze ve meyveleri yemek zorunda kaldığını ifade eden bazı çiftçiler, bir süre önce Battalgazi’ye gelen Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Öznur Çalık’a konuyu ilettiklerini ancak vekillerin de bu konuda duyarsız kaldıklarını söylediler. Karakaya Barajı’na pompa vurularak sulama sorununun çözüleceğini ifade eden üreticiler, A, B ve C sulama kanallarına mutlaka suyun aktarılması gerektiğini dile getirdiler. (Malatya/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Polisi \'antifaşist\' alerjisi

SONRAKİ HABER

Meriç kumu alıcı bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...