08 Temmuz 2014 17:42

Bozcaada’da doğa buluşması

Denizi, güneşi, rüzgarı, üzüm bağları, şarabı, sokak başlarını tutan çiçekleri, Türk-Rum kültürünün yan yana sindiği mimarisi ve hikayeleriyle Çanakale’nin göz bebeği Bozcaada’da, bu kez doğa buluşması vardı.

Bozcaada’da  doğa buluşması
Paylaş

Güneş DERMENCİ
Çanakkale


Denizi, güneşi, rüzgarı, üzüm bağları, şarabı, sokak başlarını tutan çiçekleri,  Türk-Rum kültürünün yan yana sindiği mimarisi ve hikayeleriyle Çanakale’nin göz bebeği Bozcaada’da, bu kez doğa buluşması vardı.

Bozcaada Forumu ve belediyenin ev sahipliğinde birincisi düzenlenen Bozcaada Doğa Buluşması’nda, ada halkı ve sivil toplum kuruluşlarına; Çanakkale Çevre Platformu, Çanakkale Tabip Odası, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü katıldı.

BOZCAADA’DAN ARHAVİYE DİRENİŞ SELAMI

Bozcaada Doğa Buluşması; anakaradan adaya, adadan anakaraya çevre dayanışmasına da sahne oldu.  Aynı hafta sonu İğneada’da gerçekleşen Kuzey Ormanları Savunması kampının ve Artvin Arhavi’de yapılmak istenen HES çalışmasına karşı oluşturulan direniş çadırının yanında oldukları mesajını veren  katılımcılar;  Türkiye’nin doğal sit alanlarından biri olan Bozcada’nın; geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan, adayı imara açan 1/25000 ölçekli nazım imar planına karşı çıktılar. Adanın neredeyse yüzde 90’ını oluşturan tarımsal alanların; bağ evi ve tarımsal fabrika adı altında yapılaşmasının, güney kıyılarında konut ve turizm tesisi alanı inşaatı yapılmasının önünü açan nazım imar planının uygulamaya geçmesi istenmiyor. Ada halkı ayrıca Gökçeada Kuzu Limanı’nda kurulması planlanan Sintine Depolama Tesisini, Kaz Dağları’nda altın arama madenciliğini, nükleer enerji santrallerini, Biga tarım arazilerinin imara açılmasını da istemiyor.

ÖNCEKİ HABER

56 KESK\'linin yargılandığı davada yeniden yargılanma taleb edildi

SONRAKİ HABER

Bilime karşı bir ‘utanç davası’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...