28 Haziran 2011 06:18

Selimiye dünya mirası listesinde

BM Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO), Edirne’deki Selimiye Camii ve Külliyesi’ni ‘Dünya Mirası Listesi’ne dahil etti.Paris’te yapılan UNESCO Dünya Mirası Komitesinin oturumunda, Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi’nin, “Dünya Mirası Listesi”ne girmek için gerekli bütün öz

Selimiye dünya mirası listesinde
Paylaş

Paris’te yapılan UNESCO Dünya Mirası Komitesinin oturumunda, Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi’nin, “Dünya Mirası Listesi”ne girmek için gerekli bütün özelliklere sahip ve koruma durumuyla ilgili olarak alınmış olan önlemlerin de yerinde olduğu belirtildi. Listeye, Mimar Sinan’ın inşa ettiği Selimiye Camii ve Külliyesi’nin yanı sıra dünyadan 5 yeni bölge de dahil edildi.

Türkiye’nin başvuruları sonucunda Dünya Kültür Mirası Listesine 1982 yılından bu yana, Pamukkale-Hierapolis (Denizli), Safranbolu Şehri (Karabük), Truva Antik Kenti (Çanakkale) Nemrut Dağı (Adıyaman-Kahta), Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası (Sivas), Xanthos-Letoon (Antalya-Muğla) ve Göreme Milli Parkı ve Kapadokya (Nevşehir) ve İstanbul’u almıştı.

‘Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi başaran yerler, dünya çapında statü, prestij, turistik çekicilik, kaynak ve teknik yardım imkanı elde ediyor.

Üye ülkeler ise bunun karşılığında söz konusu yerlerin “otantikliğini ve bütünselliğini” bir yönetim planı çerçevesinde korumak üzere gerekli idari önlemleri alma yükümlülüğünü üstleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Belediyeden Yenice Mahallesi’ne üvey evlat muamelesi

SONRAKİ HABER

'Dicle'nin vekilliğini AKP'nin hırsız milletvekiline verdiler'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...