08 Temmuz 2014 15:05

Yatağan işçisine Denizli’de Başbakan engeli

Muğla’nın Yatağan ilçesinde termik santrallerin özelleştirilmesine karşı çıkarak 296 gündür direnen Tes-İş ve T.Maden-İş sendikasına üye enerji ve maden işçileri, özelleştirme kapsamında ihaleyi alan Denizli firması ELSAN Elektrik A.Ş.'yi protesto etmek amacıyla bugün Denizli/Çınar meydanında basın açıklaması yapmak istedi.

Yatağan işçisine Denizli’de Başbakan engeli
Paylaş

Kamil DOĞAN
Denizli

Muğla’nın Yatağan ilçesinde termik santrallerin özelleştirilmesine karşı çıkarak 296 gündür direnen Tes-İş ve T.Maden-İş sendikasına üye enerji ve maden işçileri, özelleştirme kapsamında ihaleyi alan Denizli firması ELSAN Elektrik A.Ş.'yi protesto etmek amacıyla bugün Denizli/Çınar meydanında basın açıklaması yapmak istedi. Saat 13:15 itibariyle işçilerin yolu İzmir-Denizli karayolunun Denizli girişinde çevik polislerce kesildi ve işçilerin şehir merkezine girişine izin verilmedi. Gerekçe olarak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için miting yapacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Denizli'ye gelecek olması gösterildi.

Bu hukuksuz uygulama sonrası açıklama yapan T.Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin “Anayasal hakkımızı kullanmamıza izin vermiyorlar ama yılmayacağız” diyerek polislere tepki gösterdi.

Şehir merkezine sokulmayan işçiler daha sonra ihaleyi alan Denizli firması ELSAN Elektrik A.Ş.’in Gümüşlerdeki fabrikasının önünde basın açıklaması yaptı.
Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik’in okuduğu basın açıklamasında “Özel sektöre bir mesajımız var. Sermayeniz varsa istihdam oluşturun. Ama düşün bizim yakamızdan. Kan emiciliği bırakın, sermayeniz size yetmiyor mu! Size geçit vermeyeceğiz, bu santraller, bu madenler bizim” ifadelerine yer verildi.

Fabrika önünde okunan basın açıklamasının ardından işçiler Ankara’ya gitmek üzere polis korteji eşliğinde Denizli’den ayrıldı.
 

ÖNCEKİ HABER

Alakır’da öz bilirkişi keşfi

SONRAKİ HABER

Gönül Çalışkan davasında \'adaletsiz\' erteleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...