28 Haziran 2011 05:12

Topu taca, suçu BDP'ye atmaya devam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesi sonrası ortaya çıkan siyasi krizde "topu taca atma" taktiğini sürdürüyor. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonrası basının sorularını cevaplayan Erdoğan, "Aday yaparken sonucun böyle olacağını biliyorlardı" diyerek yine BDP'yi suçl

Topu taca, suçu BDP'ye atmaya devam
Paylaş

Hatip Dicle ile ilgili konunun açık ve net olduğunu ileri süren Erdoğan, "Bu konuda Mart ayına dayanan bir süreç var. Mahkumiyet kararı var. Mahkumiyet kararı olanın durumu bellidir. Tutuklu olanlarla ilgili süreç bellidir. Aslında gerek siyasi partiler gerekse burada bağımsız aday olanlar ne olacağını bile bile bu adımları attılar. Başka aday mı bulamadılar? Demek ki buralarda amaçları yasaları zorlamak suretiyle ülkede yeni yeni gerilimlere zemin hazırlamaktı. Şu anda da yargının kararı ne ise buna herkes saygı duyacaktır" dedi.

Erdoğan, Meclis çalışmalarını tatilde de sürdürüp sürdürmeyeceğine ilişkin bir soruya ise ''Yok. Bu kadar yorucu bir süreçten sonra bırakın da Parlamento da artık hakkı olan o tatilini yapsın. Öyle zannediyorum işlerimiz 15 Temmuzu bulacak'' diye konuştu. Yeni kabineye ilişkin ''Bu, ustalık döneminin kabinesi olacak'' diyen Erdoğan daha sonra, bazı Bakan ve grup başkanvekilleriyle, Meclis girişinde bulunan bir odada görüştü. Erdoğan, MGK toplantısından çıktığını, Resmi Konut'da çalışmalar yapacağını, yarın da yemin töreni olduğunu, 30 Haziran Perşembe günü saat 11.00'de de partisinin grubunu toplayacağını ifade etti.

'BOYKOT DEĞİL HİZMET'

CHP'nin yarın Meclisi boykot edebileceği tartışmalarını da değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi: ''Bizi şu anda halkımız, parlamento çalışmalarına katılmak üzere buraya gönderdi. Biz de her şeyin parlamento içinde hallolacağı inancıyla yeminlerimizi yapacağız, ondan sonra da parlamentoda milletimizin bize verdiği görevi yerine getireceğiz. Yasama organı olarak ne gerekiyorsa, burada onu yapmanın gayreti içinde olacağız. Millet bizden boykot istemiyor, 'git orada benim haklarımı savun, benim sorunlarımı orada çöz' diyor. Onun için bizim ilk, en önemli hedefimiz bu dönemde inşallah yeni bir anayasayı yapma teşebbüsünde bulunmaktır. Meydanlarda hep birlikte bunun sözünü verdik. Hep birlikte bunun sözünü verenler, gelirler parlamentoda otururuz, konuşuruz, nerede bir sıkıntı, sorun varsa bu sorunları çözmenin gayreti içinde oluruz.'' (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Adaylığı veto edilen Gürbüz gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Yüksekova'da patlama: 1 polis yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...