07 Temmuz 2014 16:03

'KCK' Şırnak davasından 10 kişiye tahliye

"Şırnak KCK" davasında 10 kişi, "Tutukluluk süreleri göz önüne alınarak" tahliye edildi.

\'KCK\' Şırnak davasından 10 kişiye tahliye
Paylaş

Şırnak KCK" davasında 37'si tutuklu 55 kişinin yargılandığı davada Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından 10 kişi tahliye edildi.

Şırnak merkez ve ilçelerinde 2009 yılında başlatılan "KCK" operasyonlarda aralarında seçilmişlerinde olduğu 37'si tutuklu 55 kişinin yargılandığı davada Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi 3 Ocak 2013 tarihinde 40 Kürt siyasetçi hakkında "terör örgütü üyeliği ve patlayıcı madde bulundurmaktan 6 yıl 3 ay ile 17 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası vermişti. Mahkeme, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da aralarında bulunduğu 12 sanık hakkında raporlu oldukları için duruşmada bulunamadıklarından, kovuşturmanın ayrılması kararı vermişti. Dosya daha sonra görüşülmek üzere Yargıtay 9. Ceza Dairesine gönderildi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Aziz Kutlu, Turan Fidan, Abdulaziz Bulut, Ali Ertuğrul, Saim Basan, Burhan Tekinalp, Hurşit Külter, Abdurrahman Çakır, Beşir Katar ve Yahya İdin'in hakkındaki yerel mahkemenin kararını bozdu. Bunun üzerine söz konusu tutuklular serbest bırakılırken, aynı davadan tutuklu bulunan diğer 27 Kürt siyasetçi hakkındaki kararda 9 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak. Tahliyelerin gerekçeli kararı da Çarşamba günü açıklanacağı öğrenildi. (Şırnak/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Liverpool Markovic’in peşinde

SONRAKİ HABER

Manu kesenin ağzını açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...