07 Temmuz 2014 14:49

Cezaevinde tacize beraat!

Karataş Cezaevi ikinci müdürü M.A.K’nin, tutuklu bir kadını taciz etmesi ile ilgili duruşmada mahkeme, sanığın beraatına karar verdi.

Cezaevinde tacize beraat!
Paylaş

Karataş Cezaevi ikinci müdürü M.A.K’nin, tutuklu bir kadını taciz etmesi ile ilgili duruşmada mahkeme, sanığın beraatına karar verdi.

Adana Kadın Platformu adına duruşmaya giren avukatlardan Sevil Aracı, dosyada mağdurun anlatımlarının gerçek olduğunu ortaya koyan pek çok delil olmasına rağmen verilen beraat kararının hatalı olduğunu söyledi. Bu kararı temyiz edeceklerini ifade eden Aracı, sonuç alamamaları durumunda Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi tüm hukuk yollarını kullanacaklarını belirtti. Aracı, aralarında Karataş Cezaevi 1. müdürü, doktoru, sağlık görevlisi, idari memuru, infaz koruma memuru, tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu tanıkların ifadeleri ile mağdurun ifadelerinin örtüştüğünü söyledi.

İFADELER TUTARLI

Mahkemeye sundukları dosyada avukatlar müvekkilin yaşadığı olayın yarattığı travmaya rağmen soruşturma ve kovuşturmanın her aşamasında vermiş olduğu, özde değişmeyen ve birbirini destekleyen anlatımları olayı tüm ayrıntıları ile ortaya koyduğunu söyledi. Ayrıca, sanığın hazırlık ve kovuşturma aşamasındaki çelişkili beyanlarının itibar edilebilir nitelikte olmadığı belirtiliyor.

Yargıtay'ın pek çok kararında, bu tip taciz vakalarında olayın birebir tanıklarının olmasının hayatın olağan akışına uygun olmaması nedeni ile olay sonrasında mağdurun tutarlı anlatımlarını yeterli görerek, cezalandırma kararı verilmesini onaylanmakta olduğunu söyleyen Aracı, bu kararı hatalı bulduklarını söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trafik kazasına öfke yol kapattırdı

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı\'na Erdoğan logosu tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...