06 Temmuz 2014 18:21

‘Cumhurbaşkanlığım farklı olur’

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyasıyla ilgili Samsun’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

‘Cumhurbaşkanlığım farklı olur’
Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyasıyla ilgili Samsun’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Erdoğan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret ettikten sonra Canik belediye binasının açılışına katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “Bizim rotamızı millet çizdi” dedi.

ALİ FUAT BAŞGİL’İ ÖRNEK VERDİ

1961’de Cemal Gürsel’e karşı cumhurbaşkanı adayı olan ancak sonrasında çekilen Senatör Ali Fuat Başgil’i hatırlattığı konuşmasında Erdoğan, “Silahı masasının üzerine koydular, aday olamazsın dediler. Senatörlükten de adaylıktan da çekildi. Ha şu an böyle bir şey olabilir mi? Kusura bakmasınlar. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık” dedi.

‘SÖKE SÖKE ALDIK’

“12 yıldır birçok şey yapmak istediler. 2007’de Cumhurbaşkanımız Gül’ü seçtirtmek istemediler. Ama biz söke söke hakkımızı aldık” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün mesele inanmaktır. Bizde ayrımcılık yok. Çünkü biz yaratılanı Yaradandan ötürü sevdik. Bizim farklılığımız bu. Birisi çıkıyor siyasal Kürtçülük yapıyor, birisi çıkıyor siyasi Türkçülük yapıyor. Hayır, biz 77 milyonun iktidarı olduk.”

‘OTURMAK İÇİN ADAY DEĞİLİM’

Erdoğan, Canik’teki konuşmasının ardından Erzurum’a geçti. Tekkeköy’de de halka seslenen Erdoğan, eğer seçilirse cumhurbaşkanlığının çok daha farklı olacağını söyledi. Devamında Erdoğan, “Çünkü bizler Cumhurbaşkanlığı makamını sadece oturalım dinlenelim, uluslararası diplomatik görüşmeler yapalım, böyle bir makam olarak görmüyoruz” dedi. (SAMSUN)



 

ÖNCEKİ HABER

Tuncel: Sorunları çözmeye adayız

SONRAKİ HABER

LGBTİ’lerden Demirtaş’a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa