05 Temmuz 2014 23:43

‘Filistinlileri yüzer yüzer öldürün’

İsrail'de bugünlerde korkunç bir kampanya sürüyor. İsrailli üç gencin ölü bulunmasından sonra sosyal medyada, kamuya açık yerlerde “Her seferinde 100 Filistinli öldürün” kampanyası başlatıldı.

‘Filistinlileri yüzer yüzer öldürün’
Paylaş

Ali KARATAŞ

İsrail'de bugünlerde korkunç bir kampanya sürüyor. İsrailli üç gencin ölü bulunmasından sonra sosyal medyada, kamuya açık yerlerde “Her seferinde 100 Filistinli öldürün” kampanyası başlatıldı. Süren kampanyaya hiçbir İsrailli yetkiliden ve kurumdan şu ana kadar tepki gelmedi.

Konu ile ilgili el Meyadin televizyonuna katılan İsrailli Arap politikacı Ahmed el Tibi, operasyonlar başladığından bu yana 7 kişinin öldürüldüğünü hatırlattı. El Tibi, İsraillilerin operasyonlardaki amacının İsraillilerin ne kadar kıymetli, Filistinlilerin ise ne kadar değersiz olduğunu göstermek olduğunu söyledi. El Tibi, kaçırılan Filistinli Muhammed ebu Hadir’in vücudunun yakıldığına dikkat çekerek bu olaylardan tamamen işgalci güç olan İsrail’i sorumlu tuttu.

İŞGALE KARŞI DİRENMEK ZORUNLULUKTUR!

El Tibi, programda İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya; “Çocukları yakmak medeniyet mi?, Her seferinde yüz Filistinli öldürün demek medeniyet mi?​” sorularını sordu. Batı medyasının ve kamuoyunun bu konudaki sessizliğini de eleştiren el Tibi; “Eğer bir Filistinli, her seferinde 5 İsrailli öldürsün deseydi acaba ne olurdu? Böyle sessiz kalırlar mıydı?​” dedi. El Tibi, Hadir’in canını bütün Ortadoğu’dan ve hatta her şeyden daha değerli olduğunu belirtti. İsrail’in yürüttüğü politikayı faşist olarak nitelendirirken, Birleşmiş Milletlerin konuya müdahale etme zamanının geldiğine dikkat çekti. El Tibi son olarak, halkların işgale karşı direnmeleri haktır cümlesine katılmıyorum, halkların işgale karşı direnmeleri zorunluluktur!” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Filmekimi tarihleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Tonguç Ok\'a özgürlük!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...