05 Temmuz 2014 16:01

Başkent, Akün ve Şinasi sahnesi için eyleme hazırlanıyor

Akün ve Şinasi sahneleri tekrar ihaleye çıkarılmasına tepki gösteren Başkent Dayanışması, ihalenin iptali ve sahnelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri için eylem hazırlığına başladığını duyurdu. .

Paylaş

Akün ve Şinasi sahneleri tekrar ihaleye çıkarılmasına tepki gösteren Başkent Dayanışması, ihalenin iptali ve sahnelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri için eylem hazırlığına başladığını duyurdu.  .
Emek İnşaat üçüncü kez ihaleye çıkardığı Akün ve Şinasi sahneleri, daha önce de 2 ihale süreci yaşamıştı. Başkent Dayanışması’nın  “İhaleye Çomak Sokuyoruz”, “sarılıyoruz” gibi eylemlerinin etkisiyle, bu ihaleler iptal olmuştu. Yeni ihale sürecini değerlendiren Başkent Dayanışması bileşenlerinden Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ tiyatro sahneleri halka aittir, ihaleyle satılamaz. Başkent Dayanışması olarak eylem hazırlığındayız” dedi
 

‘SANATIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ’
Akün ve Şinasi sahnelerini satışa çıkarmanın sanat düşmanlığı olduğunun altını çizen Candan,  “Ankara’nın kültür ve sanat mekânlarına sahip çıkmalıyız. Başkent dayanışması Akün önünde ihaleyi protesto etmek amacıyla eylemler gerçekleştirecek. Başkentin sanat ve sosyal mekanları arasında Akün ve Şinasi sahneleri önemli bellek mekanlarıdır ve sahnelerini satışa çıkarmak kent belleğini yok etmektir” diye konuştu. (AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Erdoğan’ın görev süresi doldu’

SONRAKİ HABER

Yönetmelik değişti, ‘dershane’ ibaresi kaldırıldı, temel lise geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...