05 Temmuz 2014 14:12

Ethem’in annesi: Oğlum yaşasaydı da dağda olsaydı

Gezi parkı direnişinde çocuklarını kaybeden anneler, Diyarbakır'da oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti.

Ethem’in annesi: Oğlum yaşasaydı da dağda olsaydı
Paylaş

Gezi parkı direnişinde çocuklarını kaybeden anneler, Diyarbakır'da oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük, ‘Keşke oğlum yaşasaydı da dağda olsaydı’ dedi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan ve Ahmet Atakan'ın annelerinin de aralarında bulunduğu siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri, Kürt sorunun kalıcı çözümü için Diyarbakır Valiliği karşısında 18 gündür oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti. Gelen anneleri parkta oturma eyleminde bulunan aileler alkışlarla karşıladı. Karşılama da birbirine sarılan anneler duygusal anlar yaşadı. Anneler daha sonra oturup sohbet etti.

Gelen anneleri karşılayan oturma eyleminde ki annelerden Şerizade Anar konuşmasında yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Annelerin yüreği, acısı bir. Ölümlerin olmaması, Annelerin ağlamaması için bütün annelerin bu zulme karşı birleşmesi lazım. Birleşen anneleri hiçbir güç yenemez. Bu anlamda kalıcı bir barış için tüm anneleri birlik olmaya çağırıyoruz.''diye konuştu. Anar'ın ardından kamuoyunda "kırmızı fularlı kız" olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'in (Destan Yörük) annesi Nuray Erçağan da konuşmasında kalıcı bir barışın sağlanması için oturma eylemine katıldığını belirterek, "TMK yasası derhal kaldırılsın, çünkü hiç birimiz terörist değiliz. Haklı bir davanın mücadelesini veriyoruz'' dedi.

'KADINLARIN DİRENGENLİĞİ BARIŞI GETİRECEK'

Ankara dayanışması adına konuşan Dilşat Aktaş, Türkiye'nin batısından doğusuna doğru bir barış köprüsü kurmak amacıyla geldiklerini belirterek, faili meçhullerin, Roboski'nin, katledilen çocukların katillerini ortaya çıkarmak amacıyla burada olduklarını belirtti. Aktaş, "Kadınların direngenliği barışı getirecek. Ülkenin dört bir yanında 30 yıldır kadınlar barış için mücadele veriyor" dedi.

KEŞKE OĞLUM DAĞDA OLSAYDI
Daha sonra konuşan Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük, ise oğlunun kendisinin duyuramadığı sesi duyurmak için gezi direnişine katıldığını belirterek, 18 gündür direnen annelere, "Keşke benim oğlum da yaşasaydı da dağda olsaydı" diye konuştu.

'ZULME KARŞI EN ANLAMLI CEVAP DAYANIŞMADIR'

Anıt Park'ı ziyaret eden Gezi direnişi anneleri ve Ankara Dayanışması heyeti, daha Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Anneler ve beraberindekiler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Sur Belediyesi Eş Başkanı Sayid Narin ve HDP Muş Milletvekili Demir Çelik tarafından karşılandı. Kışanak, dünden bu güne belediyeye birçok ziyaret gerçekleştiğini ancak en önemli ve anlamlı ziyaretin annelerin ziyareti olduğunu belirtti. Hem Roboski'ye hem Anıt Park'taki anneleri hem de Lice'yi ziyaret etmelerinden dolayı gezilerinin anlamlı ve değerli olduğunu ifade eden Kışanak, "Bize bu zulmü ve ölümü reva görenlere karşı verilen en anlamlı cevap birlikte dayanışmaktır" dedi.

Daha sonra konuşan Sur Belediyesi Eş Başkanı Sayid Narin de, en büyük gücü annelerden aldığını, kendilerini ayakta tutan gücün annelerin direngenliği olduğunu ifade etti. Narin, "Annelerin bu yürüyüşünü doğru ve yerinde buluyoruz. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yapamadığımızı bu saatten sonra yapmamız gerekiyor. Tüm anneleri saygıyla selamlıyorum" dedi. Gezi direnişi anneleri ise buraya barış için geldiklerini, barış için kucak açmaya geldiklerini ve daha fazla seslerini duyurmak için geldiklerini belirtti.

Belediyeye dün gerçekleşen saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileklerinde bulunan anneler daha sonra Lice'ye doğru yola çıktı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesi, ÇED muafiyetini durdurdu

SONRAKİ HABER

IŞİD, Musul ve Telafer\'de camileri havaya uçurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa