05 Temmuz 2014 12:27

Yatağan işçileri AKP binasına yürüdü

Yatağan Termik Santralinin ihalesinin Rekabet Kurulu tarafından onaylanmasının ardından işçiler dün akşam AKP Yatağan İlçe Başkanlığı önüne giderek basın açıklaması yaptılar.

Paylaş

Yatağan Termik Santralinin ihalesinin Rekabet Kurulu tarafından onaylanmasının ardından işçiler dün akşam AKP Yatağan İlçe Başkanlığı önüne giderek basın açıklaması yaptılar. Siyah çelenk bırakan işçiler ampul patlattılar.
Yatağan Madenci anıtı önünde toplanan enerji ve maden işçileri, “AKP’den hesabı emekçiler soracak”, “Hırsız, katil AKP”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Şalter inecek, bu iş bitecek”, “Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları atarak AKP Yatağan İlçe binasına yürüdüler.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik burada basın açıklaması yaparak, “Biz elimizdeki devasa tesislerimizde kendi elektriğimizi üretmek ve devletin malına sahip çıkmak istiyoruz. Bu suçsa bu suça devam edeceğiz. Hükümete, yapmış olduğu ihanet nedeniyle er geç hesap soracağımızı bildiririz” dedi.
Erçelik konuşmasını “İhanet sadece hükümet tarafından gelmiyor. Yerel yöneticiler, aynı sorunlarımızı paylaştığımız arkadaşlarımız, akrabalarımız var bu partinin içinde. Ama onların sesi çıkmıyor, neden yanımızda değil bunlar” diyerek bitirdi.
Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ise, Başbakanın Marmaris’te kendileri ile yaptığı görüşmede “Değerinde teklif verilmediğinde ihaleleri iptal ederim dediğini ancak Başbakanın baktığı pencereden bakılsa bile ihale bedelinin peşkeş olduğunu ve Başbakanın sözünü tutması gerektiğini’ belirtti.
Üç santralin tüm taşınır ve taşınmazları ve 50 yıllık kömür rezerviyle birlikte 3 milyar 760 milyon dolara satıldığını belirten Girgin, ‘Bu satışın kabul edilebilir tarafı yoktur’ dedi.

‘FİRMALARI SANTRALE SOKMAYACAĞIZ’

İşçi alımları, işçi ve memur sürgünleri söz konusu olduğunda ön saflarda olan AKP’nin yerel yöneticilerinin sıra santrallerin satışına gelince ortada görünmediklerini söyleyen Girgin işçilere, bütün uyarılara rağmen başbakan devri onaylarsa alıcı firmaları santrallere ve madenlere sokup sokmayacaklarını sordu. İşçiler hep bir ağızdan firmaları işyerlerine sokmayacaklarını yüksek bir sesle haykırdılar. Daha sonra AKP ilçe binası önüne siyah çelenk bırakıldı ve ampuller patlatıldı. (Yatağan/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir Emniyeti’nden basına, hukuk dışı talep

SONRAKİ HABER

KCK’den, Kobani için topyekün mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...