27 Haziran 2011 10:55

'Batı hegemonyasından uzak bir hükümet istiyoruz’

LÜBNAN’daki Hizbullah örgütünün Siyasi Konsey üyelerinden Şeyh Hıdır Nureddin, Koneyn beldesinde gerçekleştirilen, Bint’i Jibeyl olaylarını anma kutlamalarında yaptığı konuşmada yeni hükümetle alakalı açıklamalarda bulundu. Şeyh Hıdır konuşmasında kurulan yeni hükümetin ABD, Batı ve diğer dış g&uum

'Batı hegemonyasından uzak bir hükümet istiyoruz’
Paylaş

LÜBNAN’daki Hizbullah örgütünün Siyasi Konsey üyelerinden Şeyh Hıdır Nureddin, Koneyn beldesinde gerçekleştirilen, Bint’i Jibeyl olaylarını anma kutlamalarında yaptığı konuşmada yeni hükümetle alakalı açıklamalarda bulundu. Şeyh Hıdır konuşmasında kurulan yeni hükümetin ABD, Batı ve diğer dış güçlerin yoğun baskılarına rağmen Lübnan tarihinde kurulan ilk bağımsız ve hür hükümet olduğunu belirtti. Konuşmasında ‘’Biz, bu hükümetin bağımsız kalmasını, iç ve dış siyasette Amerika ve Batı hegemonyasından tamamen uzak olmasını arzuluyoruz’’ dedi.

Yaptığı açıklamada direnişin gerekliliğini ve önemini vurgulayan Şeyh Hıdır Nureddin ‘’Ordunun ve halkın yönetimini üstlenen bu yeni hükümete, Lübnan’ı gönül rahatlığıyla teslim edebiliriz kanısındayım. Artık ailelerimiz ve çocuklarımız için daha iyi bir geleceğin ve kendimizi vatandaş olarak hissedeceğimiz bir vatanın hayalini kurabiliriz. Şüphesiz yeni hükümeti bekleyen zorluklar ve halledilmesi gereken dosyalarca sorunlar bulunmaktadır. Bundan dolayı yeni hükümete başarılı olmaları temennilerinde bulunuyorum” ifadesini kullandı.

Şeyh Nureddin Suriye’deki gelişmeler hakkında ise ‘’Amerika’nın bütün uğraşılarına ve devrim girişimlerini finanse etmek amacıyla harcadığı paralara rağmen, Suriye yönetimi düşürülmek istendiği tuzağa düşmemekle beraber dimdik ayakta durmaktadır. Suriye halkının böyle bir yönetimden dolayı iftihar etmesi gerekmektedir. Çünkü bilinmektedir ki bölgedeki bir çok yönetimin bu süre zarfında devrilmesine rağmen, Suriye yönetimi sarsılmadan varlığını korumaya devam etmektedir” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Ceza Mahkemesi Kaddafi için tutuklama kararı verdi

SONRAKİ HABER

Pakistan: Yabancı askerler azaltılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...