04 Temmuz 2014 15:25

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne saldırı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Silvan-Diyarbakır arasında yolcu taşımak amacıyla 2 aracı tahsis etmesini gerekçe gösteri bir grup dolmuş şoförü, belediye binasına saldırdı. Belediyeye sahip çıkan Diyarbakır halkına polis saldırdı, tazyikli su ve gazla müdahale etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi\'ne saldırı
Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Silvan-Diyarbakır arasında yolcu taşımak amacıyla 2 aracı tahsis etmesini gerekçe gösteri bir grup dolmuş şoförü, belediye binasına saldırdı. Belediyeye sahip çıkan Diyarbakır halkına polis saldırdı, tazyikli su ve gazla müdahale etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Silvan-Diyarbakır arasında yolcu taşıması için 2 aracın tahsis edilmesi üzerine aynı hatta özel olarak çalışan şoförler, zarar ettiklerini öne sürerek belediye binasına saldırıda bulundu. Silvan'dan araçlar ile gelen çok sayıda kişi, ellerindeki sopalarla belediye binasına girmek istedi. Grup, belediye binasına girişlerine izin vermeyen güvenlik görevlilerine saldırdı. Darp edilen güvenlik görevlileri, havaya ateş açarken, grup daha sonra belediye binasının girişine yönelerek kapı ve camları kırdı. Yaşanan saldırıda 3 güvenlik görevlisi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Yapılan saldırı üzerine olay yerine çok sayıda polis, gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederken, saldırıyı duyan yurttaşlar da, belediye binasının önüne geldi.

BELEDİYEYE SAHİP ÇIKAN YURTTAŞLARA POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Şoförlerin belediye binasına saldırdığını duyan yurttaşlar, belediye önünde toplanmaya başladı. Burada kısa bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışınak, son dönemde belediyeye yönelik saldırıların bilinçli olarak arttığını, bundan sonra bu halkın değeri olan belediyeye yönelik her saldırıya cevap vereceklerini söyledi. Ardından konuşan Eş Başkan Fırat Anlı ise, "Birileri rant sağlasın diye kaldırım işgallerini, uyuşturucu tacirlerini görmeyelim mi? Biz halkımızı esas alarak hareket edeceğiz. Silvan'da geçen hafta halkla yaptığımız toplantıda otobüs seferleri kararı alındı. Herkes bu iradeye sahip çıkmalıdır" dedi.

POLİSTEN ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMI

Açıklamanın ardından yurttaşlar belediye binası ve araçlarına saldırıda bulunan dolmuş şoförlere tepki gösterdi. Yurttaşlar şoförlere ait dolmuşların camlarını kırmasıyla tekrar başlayan olaylara polis, tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermiler ile yurttaşlara müdahalede bulundu. Polisin saldırısına yaşananları görüntüleyen gazeteciler da maruz kaldı. Plastik mermi, tazyikli su ve gaz bombası kullanılmasından dolayı çok sayıda basın mensubu çeşitli yerlerinden yaralandı. Polisin yurttaşlara saldırgan tutumu ve orantısız güç kullanımı dikkat çekti.

Yaşanan polis müdahalesine karşı yurttaşlar da, taşlar ile karşılık verdi. Polisin TOMA ile belediye bahçesine girmek istemesine yurttaşlar izin vermedi. Bunun üzerine bir kez daha yurttaşlara sert müdahalede bulunan polis, belediye binasına sığınan yurttaşları hedef aldı. Kullanılan gazdan ötürü çok sayıda yurttaş fenalık geçirdi. Kullanılan plastik mermilerin isabet ettiği yurttaşlar, hastaneye kaldırıldı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Elektriği kesilen belediyenin \'mühür\' misillemesi

SONRAKİ HABER

Dövizzedeler kefenle eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa