27 Haziran 2011 10:22

‘Tutuklu Gazete’nin ilk sayısı 24 Temmuzda

Cezaevindeki gazetecilerin ve basın özgürlüğünü savunan gazetecilerin yazılarından oluşacak “Tutuklu Gazete”nin ilk sayısı 24 Temmuzda yayınlanacak.Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi’nin 24 Hazirandaki köşesinden duyurduğu gazeteyle ilgili çalışmalar başlarken, gazete için cezae

‘Tutuklu Gazete’nin  ilk sayısı 24 Temmuzda
Paylaş

Cezaevindeki gazetecilerin ve basın özgürlüğünü savunan gazetecilerin yazılarından oluşacak “Tutuklu Gazete”nin ilk sayısı 24 Temmuzda yayınlanacak.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi’nin 24 Hazirandaki köşesinden duyurduğu gazeteyle ilgili çalışmalar başlarken, gazete için cezaevlerindeki tutuklu gazetecilerden yazılar gelmeye başladı.

Cezaevlerindeki tutuklu gazetecilere birer mektup göndererek, “Tutuklu Gazete” için yazı istediklerini belirten İpekçi, “Yazılar gelmeye başladı... İşte, herkesin güneşlenmek için kumsallarda yer aradığı bir dönemde, benim içimi yakan ışık o cezaevlerinden gelen mektuplardan yayılıyor... Bunları okumak için 24 Temmuzu bekleyeceksiniz... Gazetemiz, Sansüre Direniş’in 103’üncü yıldönümü olan 24 Temmuzda okuyucuyla buluşacak” dedi. Başta Evrensel, Özgür Gündem, Azadiya Welat, Birgün, Aydınlık ve Cumhuriyet gazeteleri olmak üzere, tüm yayın kuruluşlarından içerik, dizgi, baskı ve dağıtım konularında destek almayı amaçladıklarını dile getiren İpekçi, tüm gazetelerin, 24 Temmuz tarihli sayılarının ücretsiz eki olarak “Tutuklu Gazete”yi okuyuculara ulaştırmalarını umduklarını dile getirdi.

DIŞ BASIN DA YER ALACAK

Diyarbakır Cezaevinde bulunan Aram Yayınları Sahibi Tutuklu Bedri Adanır’ın önerisiyle yola çıkan gazetenin sabit yazarları olmayacak. Gazetenin her sayısında Ragıp Duran, İsmail Beşikçi, Şanar Yurdatapan, Banu Güven, Mete Çubukçu, Uğur Dündar, Erol Önderoğlu, Ruşen Çakır, Necati Abay, Nevin Berkdaş, Yıldırım Türkler, Dilek Kurban, Ertuğrul Mavioğlu, Hüseyin Aykol, Yaşar Kemal, Murathan Mungan, Zülfü Livaneli, Ahmet Telli, Hicri İzgören ve daha çoğaltılabilecek isimlerden üçünün, beşinin yazılarına yer verilmesi hedefleniyor.

Tutuklu Gazeteye bir destek de Hollanda Gazeteciler Sendikası Üyesi Mehmet Ülger’den geldi. Türkiye’deki basın özgürlüğü ile ilgili olarak yabancı basında yer almış yazı ve karikatürleri derleyecek olan Ülger, Tutuklu Gazete’yle ilgili çalışmalara her türlü desteği vereceğini açıkladı.

Gazete hakkında konuşan Bedri Adanır ise, Tutuklu Gazete’nin, adeta dürtercesine, herkese ‘Duydunuz mu? Türkiye hapishanelerinde şu kadar gazeteci var ve bu gazetecilerin suçu gazetecilik yapmak’ dedirteceğini belirtti. Adanır, gazete Sabahattin Ali’yi, Apê Musa’yı, Hrant Dink’i ve Metin Göktepe’yi hatırlayacak ve hatırlatacak. ‘Dün katlediyorduk, bugün hapsediyoruz, şükredin’ diyen arsız, pişkin muktedirleri teşhir edecek, halkların vicdanına teslim edecek...” diyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Behzat Ç.’de şok final

SONRAKİ HABER

Zilini kap Samatya’da caza katıl!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...