04 Temmuz 2014 12:18

Trafo patladı iki kişi feci şekilde yandı

Urfa’nın Süleymaniye mahallesinde trafo patladı. Meydanda bulunan trafonun patlaması sonucu yoldan geçen Hilal Tunç (13) ve Hişman Demir (80) adında 2 kişi yandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi. DEDAŞ’a isyan eden mahalleli yüzlerce ihbar ve ikaza rağmen trafonun değiştirilmediğini söyledi.

Trafo patladı iki kişi feci şekilde yandı
Paylaş

Urfa’nın Süleymaniye mahallesinde trafo patladı. Meydanda bulunan trafonun patlaması sonucu yoldan geçen Hilal Tunç (13) ve Hişman Demir (80) adında 2 kişi yandı. Yanan 2 kişiyi söndürmek için mahalleli seferber oldu. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi. DEDAŞ’a isyan eden mahalleli yüzlerce ihbar ve ikaza rağmen trafonun değiştirilmediğini söyledi.

Trafo etrafında bulunan bir otomobil ve seyyar satıcının çakmak gazı yüklü tablası kül oldu. Savaş alanına dönen meydanda toplanan mahallelinin tepkisi büyük oldu. Mahalleli yüzlerce ihbara rağmen DEDAŞ’ın tedbir almadığını iddia etti.

‘DEDAŞ’A ‘DEĞİŞTİRİN’ DEDİK DEĞİŞTİRMEDİLER’

Otomobili yanan Ramazan Ercan, “Patlamadan 10 dakika önce hepimiz burada oturuyorduk. O zaman patlasaydı hepimiz yanardık. 10 defa DEDAŞ’a değiştirmesi için ihbarda bulunduk. Değiştirmediler. 2 saattir itfaiyeyi arıyoruz cevap vermiyor. Gözümüzün önünde insanlar yandı. Bir aydır yağ damlatıyor.” dedi.

Olay yerinde adeta can pazarının yaşandığını dile getiren başka bir mahalleli ise, “Burada 8-9 yaşındaki bir kız yandı. Söndürmeye çalıştık. Yaşlı biri can çekişti. Ateşler göğe yükseldi.” şeklinde yaşananları aktardı.

DEDAŞ YETKİLİLERİNE TEPKİ

Daha sonra olay yerine DEDAŞ ekipleri geldi. Olay yeri incelemesi yapan ekiplere mahalleli tepki gösterdi.

DEDAŞ yetkilileri ise patlamanın aşırı yüklenmeden kaynaklandığını bildirdi. Öte yandan iki gün önce de benzer bir patlama meydana gelmiş, 3 DEDAŞ personeli yaralanmıştı. Bu arada Ramazan nedeniyle klimaların çok kullanıldığı ve hatların yükü taşıyamadığı belirtilirken Ramazan’da elektrik tüketiminin iki kat arttığı belirtiliyor. Ramazan ayında aşırı tüketim nedeniyle elektrik tüketimin iki katına çıktığı belirtilirken DEDAŞ gün içinde 15 ile 20 defa elektrik kesintisi uyguluyor. Gün içinde yaklaşık 3-4 saat elektriklerin kesildiği kentte vatandaşlar kesintinin azalmasını istiyor. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Ölüdeniz ölümden döndü

SONRAKİ HABER

Olcan Adın Galatasaray\'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa