25 Şubat 2011 23:08

Bir HES’e daha iptal kararı

ARTVİN’in Yusufeli İlçesi Demirdöven Köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan HES ile ilgili olarak mahkeme iptal kararı verdi.Ankara 8. İdare Mahkemesi, Artvin’in Yusufeli İlçesi Demirdöven Köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan HES ile ilgili olarak iptal kararı verdi. Demirdöven’de

Bir HES’e daha iptal kararı
Paylaş

ARTVİN’in Yusufeli İlçesi Demirdöven Köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan HES ile ilgili olarak mahkeme iptal kararı verdi.
Ankara 8. İdare Mahkemesi, Artvin’in Yusufeli İlçesi Demirdöven Köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan HES ile ilgili olarak iptal kararı verdi. Demirdöven’de yapılması planlanan HES ile ilgili açılan davada; “Artvin İli Yusufeli İlçesi Demirdöven Köyü sınırları içinde bulunan vadide Demirdöven Regülatörü ve Hidro Elektrik Santrali yapımını planlayan Ekin Enerji Elektrik Üretim Ltd. Şti’ne verilen elektrik üretim lisansının iptali istemiyle yapılan başvurunun reddine ilişkin 22/10/2009 tarih ve 34361 sayılı işlem nedeniyle açılan davada; davacılar vekilince, ilgili mevzuat gereği işletilmesi gerekli sürecin usulüne uygun olarak işletilmediği, davalı idarece gerekli inceleme ve araştırma yapılıp somut verilere ulaşılmadan, lisans verildiği, yapılacak santral ile elde edilecek elektriğin sağlayacağı maddi gelirden çok halihazırda bu vadide turizm geliri elde edildiği, bu projenin uygulanması halinde vadideki doğal yaşamın sona ereceği ve turizm sektörünün de yok olacağı bu haliyle dava konusu işlemin hukuka aykırı olduğu iddia edilerek iptaline karar verilmesi istenilmektedir ” taleplerinde bulunuldu.
HES yapımının iptal edilmesi için açılan davada karar veren mahkeme heyeti, HES yapım kararını yerinde bulmayarak, iptal etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şoförlerden büyükşehir belediyesine tepki

SONRAKİ HABER

Yeşil yumurta şaşırttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...