03 Temmuz 2014 06:00

Mücadelemiz Ramazan'da da sürecek

Bizler Van’da yaşanan iki büyük deprem sonrasında İŞKUR bünyesinde işe alınan 7286 işçi olarak 13 Haziran’da işten çıkarıldık. 16 gündür oturma eylemi yapıyoruz.

Mücadelemiz Ramazan\'da da sürecek
Paylaş

Selim CENGİZ*

Bizler Van’da yaşanan iki büyük deprem sonrasında İŞKUR bünyesinde işe alınan 7286 işçi olarak 13 Haziran’da işten çıkarıldık. 16 gündür oturma eylemi yapıyoruz. Bizler depremden sonra Van’ı yeniden inşa edebilmek ve hayatın devamını sağlamak adına en kötü şartlarda, en kötü işlerde çalıştırıldık. Çadır kentlerin kurulması, yemek dağıtımı, kömür dağıtımı vb. işlerde çalıştırıldık. Van hayalet şehre bürünmüşken, Van’da kalarak şehrin yeniden yaşanılır hale gelmesi için canla başla çalıştık. Ancak üç dönem çalıştıktan sonra hiçbir gerekçe sunulmadan işimize son verildi.
Feqiye Teyran Parkı’nda eylemimize başladığımız günden beri halkın büyük desteğiyle karşılaştık. Ve kalıcı bir iş, insanca yaşayabileceğimiz ücret verilene kadar eylemimize devam edeceğiz. Van’da ki çeşitli sendikaların, derneklerin, siyasi partilerin bizlere olan desteği azmimizi ve direncimizi artırmaktadır. Ne yazık ki bizleri yöneten siyasi partilerden özellikle AKP’den, AKP’li milletvekillerinden bu konuda kesinlikle olumlu bir destek alamadık. Halkın seçtiği milletvekillerine soruyorum: Sizin asıl önceliğiniz, sizleri seçen halkın sorunları olan aş, iş, güvenli gelecek değil midir? Asıl bizlerin bu sorununu çözmesi gereken iktidar milletvekilleriyken, HDP İstanbul Milletvekilimiz Levent Tüzel beyin bu sorunu Mecliste dile getirmesi, kimin işçinin, emekçinin yanında olduğunu bizlere gösterdi. Bu anlamda şahsım ve 7286 işçi arkadaşım adına, işçilerin ve emekçilerin yanında yer aldığı için Levent Tüzel’e (HDP İstanbul Milletvekili) çok teşekkür ederiz.
Bizler de ülkenin dört bir yanındaki işçiler gibi aynı zor şartlarda çalıştırılıp, sömürüldük. Artık sömürüye izin vermeyeceğiz. Onurlu yaşam, kalıcı istihdam sağlanana kadar mücadeleye ramazan ayı boyunca, haklarımızı elde edene kadar devam edeceğiz. Direnen tüm işçilere selam olsun.

*Van’da işten atılan İŞKUR işçisi

ÖNCEKİ HABER

Alevilerden Demirtaş’a destek

SONRAKİ HABER

Yaşam savunucularına ivedi hukuki engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa