02 Temmuz 2014 14:48

Tahliye olan Kürt siyasetçiler: Susmayacağız

KCK davasında tutuklu bulunan ve dün tahliye edilen Kürt siyasetçiler adına açıklama yapan Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay, KCK davaları adıyla yürütülen konseptin çöktüğünü belirterek, sürece ilişkin de, "Biz Kürt hareketinin bütün bileşenleri bu sürecin tarafıyız ve sürecin büyütülmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi

Tahliye olan Kürt siyasetçiler: Susmayacağız
Paylaş

Tutuklu yargılandıkları KCK ana davasında dün tahliye olan Kürt siyasetçiler adına konuşan Batman Eski Belediye Başkanı Necdet Atalay, KCK davaları adıyla yürütülen konseptin çöktüğünü belirterek, “Tüm siyasi tutsaklar özgürleşene kadar susmayacağız” dedi.

Dün tahliye olan 30 BDP’li siyasetçi BDP Diyarbakır İl binasında basın toplantısı düzenledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantıda BDP’li siyasiler mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

HALKIN MÜCADELESİ BOŞA ÇIKARDI

Serbest kalan siyasetçiler adına konuşan eski BDP Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, sözlerine Sivas katliamında yaşamını yitirenleri anarak başladı. “Hayatımız pahasına mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi herkes bilsin istiyoruz” diyen Atalay, “5 yıl önce Kürt halkının mücadelesini tasfiyeye yönelik bir politika inşa edildi. Gerilla imha edilecek, siyasiler tecrit edilecekti. Ancak hep beraber gördük ki bu kirli proje tutmadı” şeklinde konuştu. Kürt halkının, dağlarda, cezaevlerinde, sokaklar da canı pahasına direnerek bu operasyonu boşa çıkardığını belirten Atalay, “Bizlerin tahliyesi ile cezaevlerinde kimse kalmadı diye düşünülebilir ama ana davadan 6 arkadaşımız tahliye edilmemiştir” dedi.

CEZAEVLERİ SİYASİ TUTSAKLARLA DOLU

Cezaevlerinin hâlâ siyasi tutsaklarla dolu olduğunu söyleyen Atalay, “KCK davalarını protesto için sokaklara çıkan, Newroz’a katılan, mitingde zafer işareti yaptı diye tutuklanan yüzlerce Kürt genci yaşları kadar cezalara çarptırıldı” dedi. Ceza alan Kürtlerin, ailelerine en uzak cezaevlerine sürgün edildiğini anlatan Atalay, “KCK davaları konsept olarak çökmüştür ama bu davanın sahipleri arkadaşlarımızı cezaevlerinde tutarak direnmeye çalışmaktadır” dedi.

HALKIMIZIN TAHAMMÜL SINIRI ZORLANIYOR

Hasta tutsakların durumuna da işaret eden Atalay, “Hasta tutsaklar konusu halkın tahammül sınırlarını zorluyor” dedi.
Yirmi yılı aşkındır cezaevinde olan 1000 civarında Kürt tutuklunun serbest bırakılamsı gerektiğini söyleyen Atalay, “Aynı zamanda il adlarıyla anılan KCK davalarında sayısız arkadaşımız, belediye başkanlarımız, parti yöneticilerimiz cezaevlerindedir. Bu durum ve koşullar düzeltilmelidir” dedi.
Kendilerinin serbest kalmasıyla birlikte kamuoyunda “KCK’den tutuklu kalmadı” algısı oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Atalay, cezaevlerindeki tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılana kadar susmayacaklarını dile getirdi.

HÜKÜMET SORUMLU DAVRANMALI

Çözüm sürecine de değinen Atalay, “Geldiğimiz aşama itibariyle bir eşikte bulunduğumuzun işaretleri var. Başkan Apo’nun gösterdiği hassasiyeti, sorumluluğu hükümet de göstermelidir. Bu konuda hükümete pragmatist, günübirlik yaklaşımları terk etmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

ÖCALAN’IN ESARETİ KÜRTLERİN ESARETİDİR

Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki koşullarda kalmasının, Kürt halkının da esareti anlamına geldiğini belirten Atalay, “Öncelikle koşullarının düzeltilmesi ardından da özgürlüğüne kavuşması bu halkın birincil talebidir” diye konuştu. Sürecin destekçisi değil unsuru, tarafı olduklarını belirten Atalay, “Kürt siyasi hareketinin bütün unsurları bu sürecin parçasıdır. Rolleri destek olmak değil üretmek, ilerletmektir. Biz de tüm yoldaşlarımızla birlikte bu mücadeleyi yükselteceğimizin sözünü veriyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belediye Meclisi, bütçeyi okutmadan kabul etti.

SONRAKİ HABER

Hemzeminde kaza: 1 ölü 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...