27 Haziran 2011 09:18

Türkiye’deki seçimler AB sürecini de etkiledi

AB Dönem Başkanı Macaristan’ın Sözcüsü Gergely Polner, “Son saniyede çok büyük bir değişiklik olmazsa” ülkesinin başkanlığı sırasında Türkiye ile müzakere başlığı açılmayacağını belirterek “üzgünüz” şeklinde konuştu. Gergely Polner, ABHaber’e yaptığı açık

Türkiye’deki seçimler AB sürecini de etkiledi
Paylaş

AB Dönem Başkanı Macaristan’ın Sözcüsü Gergely Polner, “Son saniyede çok büyük bir değişiklik olmazsa” ülkesinin başkanlığı sırasında Türkiye ile müzakere başlığı açılmayacağını belirterek “üzgünüz” şeklinde konuştu. Gergely Polner, ABHaber’e yaptığı açıklamalarda “Son saniyede çok büyük bir değişiklik olmazsa” 30 Haziranda sona erecek Macaristan’ın dönem başkanlığı sırasında Türkiye ile müzakere başlığı açılmayacağını söyledi.

 “Hırvatistan ile birbiri ardına müzakere başlıkları kapatılıyor. Brüksel’de Hırvatların tam olarak AB kriterlerini karşılayamadığı konuşuluyor” şeklindeki sorusuna Polner, “Bunu bize değil Avrupa Komisyonuna sorun. Ancak ortada Türkiye adına üzücü bir durum var. Bir yıldır müzakere başlığı açılamıyor. Ortada iyi bir durum yok. Türkleri burada anlayışla karşılıyorum” karşılığını verdi.
 

SEÇİMLER GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Türkiye ile müzakere başlıklarının altı aylık dönem başkanlıkları sırasında açılamamasını Türkiye’deki seçimlere de bağlayan Sözcü “Çalıştık ama olmadı” ifadesini de kullandı.

Polner, Türkiye açısından mevcut durumun zor olduğunu, bunun da anlayışla karşılanabileceğinin altını çizdikten sonra 1 Temmuzda dönem başkanlıkları bitene kadar ise, 2005 yılında Türkiye ile birlikte resmi müzakere sürecine başlayan Hırvatistan ile tüm başlıkların kapatılacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

“DSP’yi kapatalım”

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Kararımızda değişiklik yok Meclise gitmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...