27 Haziran 2011 08:28

Sendika düşmanına 5 ay hapis

Deri-İş, Düzce’de bulunan DESA Deri’de bir üyelerine “Sendikadan imzanı almazsan seni başka bir bölüme alacağım, onlar terörist, onların gittiği yoldan gitmeyin, onlar PKK’lı” diyen ustabaşına Düzce 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 5 ay hapis cezası verildiğini bildirdi.Deri-İş’ten yapılan açıklamay

Sendika düşmanına 5 ay hapis
Paylaş

Deri-İş’ten yapılan açıklamaya göre, DESA Deri’de sendikalı işçileri örgütlendikleri sendikaya karşı “onlar terörist” ifadesi ile üyelikten vazgeçirmeye çalışan ustaya 5 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, sanık hakkında verilen kararın para cezasına çevrilemeyeceğine ve başka bir seçeneğe yer olmadığına kanaat getirdi. Diğer yandan sanığın TCK’nın 53/1-2 maddeleri ve birinci maddenin (a), (b), (c), ve (e) bentlerinde belirtilen “Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, TBMM üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan, Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan, Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan, bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tabi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten” yoksun bırakıldı.

SANIĞA 5 YIL DENETİM UYGULANACAK

Sanık hakkında verilen hüküm CMK’nın 231/5 maddesi uyarınca ertelenerek CMK 231/8. maddesi uyarınca sanığın 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi. 5 yıl içinde aynı fiili ikinci kez işlediği takdirde cezaya hükmedilecek. Sendikanın açıklamasında konuya ilişkin şu görüşlere yer verildi: “2010 yılı mayıs ayında yaşanan bu olay sendikalaşmaya karşı DESA’da idare ve ustalar tarafından devam eden baskıları göstermesi açısından önemlidir. DESA’da üyelerimize yönelik yoğun baskı, tehdit ve hakaretler devam etmekte ve buna karşı savcılığa yapılan onlarca suç duyurusu bulunmaktadır. 2008 yılından bu yana sistematik olarak devam eden baskılar mobbing halini almış ve mobbing uygulamalarına karşı Bakanlığa şikayetlerde bulunularak, savcılığa da mobbingle alakalı suç duyurularında bulunulmuştur.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

‘Öldü’ diye anne karnından alınan bebek hayata tutundu

SONRAKİ HABER

Küçükosmanoğlu ve Ekşi’ye destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...