27 Haziran 2011 08:12

EMEP: Saldırı emrini verenler hakkında işlem yapılsın!

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu, dün İstanbul’da gerçekleşen polis saldırısının AKP’nin “ustalık” döneminde halka zulmün daha da arttığını gösterdiğini vurgularken, saldırı emrini verenler hakkında da işlem yapılmasını istedi.‘USTALIK DÖNEMİ’ ZULMÜ!Topç

EMEP: Saldırı emrini verenler hakkında işlem yapılsın!
Paylaş

‘USTALIK DÖNEMİ’ ZULMÜ!

Topçu açıklamasında şöyle dedi: “Her vesile ile “millet iradesi”nin öneminden söz eden AKP Hükümeti ustalık döneminde halka zulmü daha da arttırdı. Bölge’de ve Türkiye’nin her yanında polis saldırısı ve terörü artarak sürüyor. Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesi ve cezaevinden seçilen vekillerin tahliye edilmemesini kınamak ve çözüm bulması için hükümete çağrı yapmak üzere yapılmak istenen açıklamalara bile tahammül gösterilmemektedir. 26 Haziranda, Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloku bileşenlerinin çağrısıyla İstanbul Şişli’de yapılmak istenen basın açıklamasına yönelik vahşi saldırıda da bu saldırganlık sergilendi. Saldırıda aralarında parti üyelerimizin de bulunduğu onlarca kişi yaralanmıştır.”

Milletvekillerinin tüm uyarı ve saldırıyı durdurma çağrılarına rağmen gaz bombasıyla, panzerler, tazyikli su ve biber gazıyla sürdürülen saldırıda milletvekillerinin de hedef seçildiğine dikkati çeken EMEP Genel Başkan Yardımcısı Topçu, “Anons aracına atılan gaz bombası sonucunda İstanbul Milletvekilleri Levent Tüzel, Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve partimizin yöneticilerinin de bulunduğu bileşen temsilcileri boğulma tehlikesi geçirmiştir” dedi.

Bu saldırının AKP politikalarından bağımsız düşünülemeyeceğini belirten Topçu, şöyle devam etti: “Ancak İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok’un bu saldırıyı “Orantılı güç kullanıldı” biçiminde yorumlaması kaygı ve endişe vericidir. Ayrıca Milletvekillerimizin hedef gösterilmesi de İstanbul valiliğinin ve Emniyet Müdürlüğünün bundan sonra nasıl bir tutum içinde olacağını göstermektedir. AKP hükümeti bu saldırganlığın hesabını vermelidir. Bu saldırı emrini verenler ve İstanbul Emniyet Müdürü hakkında gerekli işlem yapılmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da 144 kurumdan çağrı: Bu krizi çözün!

SONRAKİ HABER

İstanbul’da 48 saat süreyle su kesintisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...