30 Haziran 2014 14:22

Bakanlık inşaatında açlık grevi, maaşları ödetti

Adalet Bakanlığı Ek Binası inşaatında çalışan işçiler maaşları verilmediği için günlerdir eylem yapan ve açlık grevine başlayan işçiler mücadelelerini kazandılar. Açlık grevinin ikinci gününde, işçilerin aylardır verilmeyen maaşları ödendi.

Bakanlık inşaatında açlık grevi, maaşları ödetti
Paylaş

Birkan Bulut
Ankara

Adalet Bakanlığı Ek Binası inşaatında çalışan işçiler maaşları verilmediği için günlerdir eylem yapan ve açlık grevine başlayan işçiler mücadelelerini kazandılar.  Açlık grevinin ikinci gününde, işçilerin aylardır verilmeyen maaşları ödendi. Kimisi 3, kimisi 5 aydır maaşı verilmeyen ve sigorta primleri sürekli eksik yatırılan işçiler taleplerini kabul ettirdiler.
Kızılay Güvenpark'ın arkasındaki Adalet Bakanlığı ek binası inşaatında çalışan işçiler, maaşlarının yatması talebiyle 9 gün boyunca sessiz eylem yaparak iş bırakmıştı. Talepleri kabul edilmeyince inşaata astıkları pankartlarla, sloganlarla ve tenekelere vurarak seslerini duyurmaya çalışan işçiler, iki gün yaptıkları açlık greviyle kazandılar. İnşaattaki pankartları indiren işçiler, artık patrona güvenleri kalmadığını söylediler. İşçiler maaşlarını aldıktan sonra inşaattan ayrıldılar ve başka bir yerde çalışacaklarını ifade ettiler.

ZATEN AÇTIK, RESMİYETE DÖKTÜK

İşçilerden Engin Topal, çalıştıkları günden bu yana yalnızca bir asgari ücret aldıklarını söyledi. Bu parayı da iki taksitte alabildiklerini belirten Topal, sigorta primlerinin de patronun keyfine göre yatırıldığını aktardı. Verilen sözlerin tutulmadığını dile getiren Topal, sosyal haklarının da olmadığını söyledi. Ordu, Samsun, Van gibi çeşitli illerden Ankara’ya geldiklerini belirten Topal, inşaatta yatıp kalktıklarını ifade etti. Topal, açlık grevi için de “Zaten açtık, grevle resmiyete döktük” dedi. Muhatap bulamadıklarını anlatan Topal, seslerinin Meclis tarafından da duyulmasını istediklerini dile getirdi.

TELEFONUNU SATIP, ÇOCUĞUNUN DOĞUMUNA GİTTİ
Cemil Kamuran “Alnımızın terini, emeğimizin hakkını istiyoruz. 10 gündür eylem yapıyoruz. Bugün de açlık grevine başladık ve paramızı alana kadar da devam edeceğiz” dedi. 22 yaşındaki işçi Turgut Topal da 3 aydır çalıştığını söyledi. 5 aydır çalışan arkadaşlarının olduğunu ve ücretlerini alamadıklarını belirten Topal, “30 gün çalışmış bir gün sigortası yatmamış arkadaşlarımız var. Bir arkadaşımız çocuğunun doğumunu görmek için cep telefonunu satıp memlekete gitti” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Üzerine çimento dökülen 2 işçi ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

‘Uyar Madencilik işçilere neden tazminat vermedi?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...