30 Haziran 2014 10:27

Donetsk'te Rusyalı gazeteci öldürüldü

Rusya'nın resmi televizyon kanalı olan Birinci kanal tarafından yapılan açıklamada, bu kanalın kameramanı Anatoli Klyan'ın Donetsk kentinde karnından vurularak öldüğü belirtildi.

Donetsk\'te Rusyalı gazeteci öldürüldü
Paylaş

Rusya'nın resmi televizyon kanalı olan Birinci kanal Ukrayna'nın Donetsk kentinde bir kameramanlarının öldürüldüğünü açıkladı.

Rusya'nın resmi televizyon kanalı olan Birinci kanal tarafından yapılan açıklamada, bu kanalın kameramanı Anatoli Klyan'ın karnından vurularak öldüğü belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Donetsk'teki meslektaşımız Birinci kanal kameramanı Anatoli Klyan öldürüldü. Olay askeri bir birliğin yakınında röportaj yaparken aniden ateş edilmesi ile meydana geldi. Anatoli Klyan, karnından ölümcül yara aldı. Klyan 68 yaşındaydı."

İtar-tass'da yer alan habere göre, askeri alana düzenlenen basın turu, Donetsk Halk Cumhuriyeti Basın Servisi tarafından düzenlenmişti. Gazeteciler ile birlikte çocuklarını eve çağırmaya giden asker anneleri de bulunuyordu. İlk ateşten sonra otobüse yetişen gazeteciler yaklaşık 500 metre uzaklaştıktan sonra halkın tekrar sokağa çıktığı anda beliren işaret fişeğinden sonra yeniden ateş açıldı ve Anatoli Klyan bu ateş sırasında karnından ölümcül bir yara aldı. Kendisine ilk yardımı arkadaşları yaparken, yoldan geçen bir araba ile en yakın hastaneye götürülürken hayatını kaybetti.

Böylelikle Rusya-Ukrayna çatışmasında öldürülen Rus gazeteci sayısı üçe çıktı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

YSK seçime katılma yeterliliği olan partileri belirledi

SONRAKİ HABER

‘Gözümün Nuru’ Moskova’dan ödül aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...