27 Haziran 2011 07:09

Dicle için adalet arayışı hızlanıyor

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Hatip Dicle'nin vekilliğini düşürmesi kararının ardından oyları ve iradeleri gasbedilen yurttaşlar hareket geçti.  Yurttaşlar, Dicle'nin vekilliğinin iade edilmesi amacı ile Diyarbakır İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na dilekçeyle başvurdu. Şimdiye kadar çok sayıda yurttaşın il s

Dicle için adalet arayışı hızlanıyor
Paylaş

Başvuru dilekçesinde, şu cümlelere yer verildi: "YSK tarafından kesinleşen aday listeleri ve 12 Haziran 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan milletvekili kesin aday listesi ile Diyarbakır İli Seçim Çevresi için düzenlenen birleşik oy pusulasında yer aldı. Tarafıma sunulan birleşik oy pusulası çerçevesinde oy kulandım. Ancak seçim sayımları ve sonuçları bitikten sonra üstelik mazbatalar verildikten sonra seçimlere bağımsız giren Sayın Mehmet Hatip Dicle'nin seçilme yeterliliği yok gerekçe gösterilerek adaylığı ve il seçim kurulu tarafından verilen mazbata iptal edilerek seçilmek için gerekli oy çoğunluğunu sağlamayan başka bir adaya mazbata verilerek seçmen iradesi yok sayılmıştır. Yargıtay'ın görevini doğru dürüst yapmamasının faturasını seçmenlere ve seçilen kişilere yüklemek hakka ve hukuka aykırıdır. Bu yönde AİHM'nin verdiği pek çok karar vardır. Ayrıca YSK'nın görevi bir adayın milletvekili seçilebilme yeterliliğine sahip olup olmadığına karar vermektir. Milletvekili seçilmiş bir kişinin üyeliğini düşürmek YSK'nın değil, TBMM'nin yetkisindedir."

'SEÇMEN İRADESİ YOK SAYILMIŞTIR'

Seçmen iradesinin yok sayıldığı vurgulanan dilekçede, "Kurumunuzca tarafıma sunulan birleşik oy pusulasını esas alarak oy kullanmama rağmen YSK'nın eksikliğinden kaynaklı seçmen iradem yok sayılmıştır. Bu hukuksuzluğun ortadan kaldırılması için 12 Haziran 2011 günü yapılan seçimlerde tarafıma sunulan birleşik oy pusulası sayımlarına göre açığa çıkan sonuçlar esas alınarak YSK tarafından milletvekilliği düşürülen Mehmet Hatip Dicle hakkındaki işlemin düzeltilerek seçmen iradesi doğrultusunda milletvekilliğin iadesi veya seçmen tercihlerimi ortadan kaldıran bu uygulamanın yaratığı hak kayıplarının ortadan kaldırılması için hukuksuz bir şekilde verilen mazbatanın iptal edilerek boşalan milletvekilliği için seçimlerin tekrarlanmasını talep eder. Gereğini bilgilerinize arz ederim" denildi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Emeklilerin zam oranı belli oldu

SONRAKİ HABER

İETT şoförleri artık kendi AKBİL'lerini kullandırtamayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa