28 Haziran 2014 23:24

'Yaşam alanlarımızı MNG'ye yedirmeyeceğiz'

Arhavi Konaklı ve Kemerköprü Köyleri arasında bulunan Cihani bölgesine Kavak HES için çalışma yapmak isteyen iş makineleri köylülerce engellendi.

\'Yaşam alanlarımızı MNG\'ye yedirmeyeceğiz\'
Paylaş

Hamdi GÖKDENİZ
Arhavi   

 
Arhavi Konaklı ve Kemerköprü köyleri arasında bulunan Cihani bölgesine Kavak HES için çalışma yapmak isteyen iş makineleri köylülerce  engellendi.

MNG şirketine ait olan Kavak HES projesi bilindiği gibi yöre halkının dava açması sonucu hukuksal süreç içine girmişti. Hukuksal hiçbir sonuca dayalı olmayan ve yasal sonuç beklenmeden yapılan çalışma şirketin satın aldığı arazı üzerinde kısmen sürdürülüyor. Ancak şirket, çalışmalarını devlete ve kamusal alana yönlendirdiğinde vatandaşlardan büyük tepki alıyor ve çalışmalar engelleniyor. Ayrıca şirket çalışmaları sırasında kirli suyu dereye bırakıyor, bu kirli ve bulanık su denize kadar ulaşıyor.

Köylüler “ eğer yasal süreç lehimize sonuçlanırsa burada MNG'ye kesinlikle çalışma yaptırmayacağız. Geldikleri gibi gidecekler “ diyerek regülatör alanı yakınında 24 saat nöbet tutmaya başladı.

Öte yandan gençler, dere içine girerek Kemerköprü muhtarına ait olan ve MNG için çalışan iş makinelerini etkisiz hale getirdi. Olay yerine gelen ilçe jandarması müdahalede bulunmadı.

ÖNCEKİ HABER

Grev yasağına karşı ne yapılmalı?

SONRAKİ HABER

Cepte parasız, ağızda tatsız iftar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...