27 Haziran 2011 06:48

Dolar 1,65 liraya dayandı

YUNANİSTAN’a yönelik artan endişelerle Euro/dolar paritesinin 1,41 seviyelerine gerilemesiyle dolar/TL haftaya 1,64 seviyesinin üzerinde başladı.Merkez Bankası’nın geçen haftaki PPK toplantısında politika faizini sabit bırakarak henüz parasal sıkılaştırmaya gitme noktasında olmadığını göstermesinin ardından dolar/TL hızlı bir şek

Dolar 1,65 liraya dayandı
Paylaş

YUNANİSTAN’a yönelik artan endişelerle Euro/dolar paritesinin 1,41 seviyelerine gerilemesiyle dolar/TL haftaya 1,64 seviyesinin üzerinde başladı.

Merkez Bankası’nın geçen haftaki PPK toplantısında politika faizini sabit bırakarak henüz parasal sıkılaştırmaya gitme noktasında olmadığını göstermesinin ardından dolar/TL hızlı bir şekilde yükselmeye başlamıştı. Halihazırda 1,98 civarında olan sepet seviyesinin yüksek seyrini sürdürmesi halinde TCMB’nin döviz alım ihalelerine ara vermesi bekleniyor.

Euro, Yunanistan’ın uluslararası yardım alması için ön koşullardan olan tasarruf planının mecliste bu hafta yapılacak oylaması öncesi baskı altında. Yunanistan Başbakan Yardımcısı bazı milletvekillerinin tasarruf planındaki bazı tasarıların yasalaşmasını engelleyeceğini ama planın büyük bir bölümünün onaylanmasını beklediklerini ifade etti. Dolar karşısında 16 Haziran’dan bu yana en düşük seviye olan 1,4102’ye kadar gerileyen Euro ise daha sonra 1,4127 dolara kadar toparlandı. Analistler meclisteki oylama öncesinde piyasalarda oynaklığın devam edeceğini belirtiyorlar. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de boykota destek yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Saray’da çatışma: Bir başçavuş yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...