27 Haziran 2011 06:47

Mersin'de boykota destek yürüyüşü

Mersin'de toplanan kalabalık bir grup, YSK'nın kararı ve AKP'yi düzenlediği yürüyüşle protesto etti. Yurttaşlar, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinin aldığı boykot kararını da haklı buldu.Mersin'de BDP Çilek Mahalle Temsilciliği'nde bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, mahalle muhtarlığına kad

Mersin'de boykota destek yürüyüşü
Paylaş


Mersin'de BDP Çilek Mahalle Temsilciliği'nde bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, mahalle muhtarlığına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüşe BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz, Akdeniz İlçe Başkanı M. Zeki Etiz ile Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk de katıldı.  Mahalle Muhtarlığı önünde bir araya gelen kitleye seslenen Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, Kürt halkının 12 Haziran seçimlerine damga vurarak tarihe geçtiğini belirterek, "Kürtlerin bu zaferi, zalim ve zulümkârların heveslerini kursaklarında bıraktı. Bu saldırılar da bu yüzden yapılıyor. Saldırının arkasında sadece YSK değil, tüm sistem vardır" dedi.

AKP Hükümeti'nin dini kullanarak insanları kandırdığını ifade eden Türk, hükümetin, Ergenekon Örgütü ile de Dolmabahçe görüşmelerinde anlaşarak Kürt halkına ve iradesine saldırdığının altını çizdi. Kürt halkının, özgürlük mücadelesinde canını, kanını, toprağını, evini, barkını verdiğini, ama asla onurundan taviz vermediğini vurgulayan Türk, Dicle ve diğer tüm vekiller serbest bırakılıncaya dek halkın demokratik tepkisini sürdürmeye davet etti.

'ASİMİLASYON POLİTİKALARI DEVAM EDİYOR'

BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz ise yaşamanı yitiren gençlerinin sorumlusunun Başbakan ve AKP hükümetid olduğunu kaydetti. Yılmaz, "Ya Sayın Hatip Dicle'yi serbest bırakacaksınız, ya da hiçbir parlamenterimiz sizin Meclisinize adım atmayacak. 35 yıldır bu coğrafyada ödemiş olduğumuz bedellere karşı, Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm siyasi tutsakların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Eğer bu ülkede barış içinde kardeşçe bir yaşam istiyorsanız, sizin muhatabınız Sayın Öcalan'dır" dedi.

Yılmaz, İstanbul'da, YSK ve hükümeti protesto gösterisi sırasında halka ve Blok vekillerine yönelik polis saldırısını da kınadı. Yılmaz, Halka, 2 kez, "Sayın Hatip Dicle serbest bırakılıncaya kadar diğer vekillerimizin Parlamento'ya gitmesine izin veriyor musunuz?" diye sordu. Bunun üzerine alanda bulunan yurttaşlar da hep bir ağızdan yüksek sesle ve 2 kez olmak üzere "Hayır" yanıtını verdi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da benzin istasyonunda patlama: 1 ölü, 12 yaralı

SONRAKİ HABER

Dolar 1,65 liraya dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...