27 Haziran 2014 16:55

Bayram Otel davasında yeniden yargılama

Van Bayram Otel davasında, otelde hayatını kaybedenlerin ailelerinin Yartgıtay'a temyize verdiği Otel Sahibi Teyfik Bayram’a verilen 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası Yargıtay tarafından az bulundu. Eylemin ağırlığını ve ölen sayısının fazla olmasını dikkate alan Yargıtay, hasar tespiti yapılmadan otelin işletilmeye devam etmesini, otelin kapasitesinden fazla insanın konaklamasına izin verilmesini “bilinçli taksir” olarak nitelendirdi ve sanık Teyfik Bayram’ın daha fazla ceza alması için yeniden yargılanmasına karar verdi.

Bayram Otel davasında yeniden yargılama
Paylaş

Van Bayram Otel davasında, otelde hayatını kaybedenlerin ailelerinin Yartgıtaya temyize verdiği Otel Sahibi Teyfik Bayram’a verilen 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası Yargıtay tarafından az bulundu. Eylemin ağırlığını ve ölen sayısının fazla olmasını dikkate alan Yargıtay, hasar tespiti yapılmadan otelin işletilmeye devam etmesini, otelin kapasitesinden fazla insanın konaklamasına izin verilmesini “bilinçli taksir” olarak nitelendirdi ve sanık Teyfik Bayram’ın daha fazla ceza alması için yeniden yargılanmasına karar verdi.

Van’da gerçekleşen 2. deprem de yıkılan Bayram Otel’in Sahibi Teyfik Bayram hakkında yerel mahkeme “Taksirle adam öldürmek” suçundan 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası vermişti, cezayı az bulan otelde ölenlerin aileleri ise kararı Yargıtaya temyize göndermişti. Yargıtay ise temyiz başvurusunu değerlendirdi ve sanık Teyfik Bayram’a verilen cezanın taksir değil bilinçli taksir üzerinden verilmesi gerektiğini oy birliğiyle karara bağladı. Kararda otel sahibi sanık Teyfik Bayram’ın, Van’daki 1. depremden sonra hasar tespiti yaptırmadan işletme çalışmalarına devam etmesi ve otelin kapasitesinden fazla insan konaklatması etkili oldu. Sanık Bayram’ın üst sınırdan yeniden yargılanması  istendi.

‘VALİ VE AFAD YETKİLİLERİ DE YARGILANMALI’

Otelde hayatını kaybedenlerin aileleri Meclis Dikmen Kapısı önünde düzenledikleri basın açıklamasında, dönemin Van Valisi ve AFAD görevlilerini de yargılanması için başvurdukları Anayasa Mahkemesi kararının halen uygulamaya konulmamasına tepki gösterdi.

SINIR 45 GÜN AMA 6 AYDIR BEKLİYORLAR

Aileler adına konuşan otelde hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir’i kardeşi Sinem Emir, Anayasa Mahkemesine Van Valisi ve AFAD yetkililerinin yargılanması için bireysel başvuru yaptıklarını, mahkemenin yetkililer hakkında “soruşturma izni”ne karar verdiğini söyledi. İçişleri Bakanlığının Anayasa Mahkemesinin, Yargıtaya da gelen kararına rağmen 6 aydır yetkililer hakkında soruşturma izni vermediğini belirten Emir, “En fazla 45 gün içerisinde soruşturma izni konusunda bir karar verilmesi gerekmektedir. Ancak, 6 ay olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı daha soruşturma izni vermemiştir” dedi.

Bayram Oteli’nde hayatını kaybedenler arasında Gazeteci Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz da vardı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Kent Savunması kuruldu

SONRAKİ HABER

Karabiga’da bir termiğe daha yargı darbesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...