27 Haziran 2014 07:48

H Grubu'nda 2. tur biletini Belçika ve Cezayir aldı

FIFA 2014 Dünya Kupası H Grubu'nda bu gece oynanan 3. ve son maçların ardından Belçika ve Cezayir 2. tura yükselen son takımlar oldu.

H Grubu\'nda 2. tur biletini Belçika ve Cezayir aldı
Paylaş

FIFA 2014 Dünya Kupası H Grubu'nda bu gece oynanan 3. ve son maçların ardından Belçika ve Cezayir 2. tura yükselen son takım oldular.

Son maçlar öncesinde grup lideri olarak Güney Kore karşısına çıkan Belçika uzun süre golsüz berabere giden maçta 78. dakikada Vertonghen'in golüyle 3 puanın sahibi oldu. Brezilya'nın Sao Paulo şehrindeki Arena de Sao Paulo Stadı'nda oynanan maçta Belçika, Defour'un kırmızı kart görmesi nedeniyle ikinci yarıyı 10 kişi ile sürdürdü.

Grubun diğer maçında ise ikincilik mücadelesi veren Cezayir, geriye düştüğü maçta Rusya ile 1-1 berabere kaldı ve ikinci takım olarak bir üst tura yükseldi. Brezilya'nın Curitiba şehrindeki Arena de Baixada Stadı'nda oynanan karşılaşmanın gollerini Rusya adına 6. dakikada Kokorin, Cezayir adına da 60. dakikada Slimani attı. Bu sonuçla Cezayir ilk kez 2. tura yükselirken, Rusya, Sovyetler Birliği yıkıldıktan sonra katıldığı dünya kupalarında gruptan çıkamama geleneğini sürdürmüş oldu.

Bu sonuçların ardından Belçika, 9 puanla ve lider olarak bir üst tura çıktı ve G Grubu ikincisi ABD'nin rakibi oldu. 1-1'lik Rusya beraberliği ile 4 puana ulaşan Cezayir ise grubu ikinci sırada tamamladı ve G Grubu birincisi Almanya ile ikinci turda eşleşti. (SPOR SERVİSİ)

H GRUBUNDA TOPLU SONUÇLAR

Belçika – Cezayir: 2 – 1
Rusya – Güney Kore: 1 – 1
Belçika – Rusya: 1 – 0
Güney Kore – Cezayir: 2 – 4
Güney Kore – Belçika: 0 – 1
Cezayir – Rusya: 1 – 1

ÖNCEKİ HABER

Cam grevi, \'milli güvenlik\' gerekçesiyle yasaklandı

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Gül\'e seçim genelgesini gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa