27 Haziran 2011 05:46

Rektör talimatıyla SES’e baskın

Çukurova Üniversitesi Rektörü Alper Akınoğlu, hakları için mücadele eden sağlık emekçilerini sindirmek için zorbalığa başvurdu. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Balcalı İşyeri temsilciliği, Akınoğlu’nun talimatı ile basıldı. Temsilciliğin kapısı kırıldı, eşyaları tahrip edildi. Akınoğ

Rektör talimatıyla  SES’e baskın
Paylaş

Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp fakültesinde çalışan sağlık emekçileri, uzun zamandır hakları için mücadele ediyorlar. Haklarını alabilmek için çeşitli eylemler yapan sağlık emekçilerinin, nisan ayında yaptıkları 4 günlük eylemin ardından rektör Akınoğlu, 1 ay içinde talepleri karşılayacağı sözünü vermişti. Geçen süre içinde gelişme olması nedeniyle eylemlerine tekrar başlayan Balcalı Sağlık emekçileri,  rektörün zorbaca eylemleri ile karşılaştı. Son olarak geçtiğimiz cuma günü yaptıkları eylemde poliklinik kapıları vidalanarak emekçiler içeri alınmammış ve 10 dakikada bir yapılan “İşlerinizin başınıza dönmezseniz işten atılırsınız” tehdidine maruz kalmışlardı.

BASKIN YAPTIRDI

Akınoğlu son olarak, SES’e ait Balcalı işyeri temsilciliğinin kapılarını kırdırtarak içerdeki malzemelere zarar verdirdi. Akınoğlu, olayın gerekçesini ise içerdeki klimanın üniversiteye ait olduğunu ve izinsiz kullanıldığını iddia etti. SES yöneticileri ise odanın klima ile kendilerine tahsis edildiğini söyledi.

Eylemler nedeniyle Adana’da bulunan SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, olay sonrasında rektörle görüşmek istediğini ancak rektörün bunu kabul etmediğini anlattı. Yapılan zorbalığın yapılan eylemleri kırmak için gerçekleştirildiğini dile getiren Erdolu, hiçbir baskının sağlık emekçilerini mücadelesinden geri bırakmayacağının altını çizdi. Erdolu, gerekli yasal işlemlerinde başlatılacağını sözlerine ekledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okurları Evrensel’e sahip çıktı

SONRAKİ HABER

‘Casper işçileri kazanacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...