26 Haziran 2014 15:45

Akaryakıtta fiyat savaşı!

PETROL Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Başkan Yardımcısı Fesih Aktaş, yüksek akaryakıt fiyatlarını “bayi transferi” bedellerine bağlayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı sert bir dille eleştirdi.

Akaryakıtta fiyat savaşı!
Paylaş

EPDK’nın benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapılmaması halinde tavan fiyat uygulanacağı yönündeki uyarısı, akaryakıt dağıtım sektöründe özellikle istasyon sahipleri arasında gerilime yol açtı. EPDK Başkanı Yılmaz’ın bayi transferi bedelleriyle yüksek akaryakıt fiyatları arasında bir bağlantı kurması ise bu gerilimi zirveye taşıdı.
Fesih Aktaş, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı, akaryakıt fiyatlarının yüksekliğiyle bayiler arasında hiç bir bağlantı olmadığını en iyi bilen kişi olarak nitelendirdi. “Açıklamalar konuyu hiç alakası olmayan yerlere taşımış ve suçu her zaman olduğu gibi yine bayi kesiminin üzerine yıkmıştır. Çok net söylüyorum ki, akaryakıt fiyatlarının yüksekliği ve tavan fiyatla bayilerin hiçbir ilgisi yoktur. Hele tavan fiyat uygulamasına gerekçe olarak bayi transferlerinde dağıtıcıların ödediği yüksek transfer ücretlerini göstermek cidden fevkalade büyük bir hatadır.”

İNDİRİM İSTİYORSANIZ VERGİYİ DÜŞÜRÜN
Akaryakıt fiyatlarının nasıl düşürülebileceğine ilişkin önerisini de ortaya koyan ve akaryakıttaki birkaç kuruşluk indirimin tüketici için faza bir şey ifade etmediğinin altını çizen Aktaş şöyle devam etti: “Şayet artan ham petrol fiyatları ve döviz kurları dolayısıyla yapılan zamlar sonunda oluşan akaryakıt fiyatlarının ülkemiz tüketicisini akaryakıt kullanamaz hale getirdiğini düşünüyor iseniz lütfen bu durumu acilen başta Maliye ve Enerji Bakanlıkları olmak üzere ilgili makamlara iletiniz. Esasen akaryakıtta uygulanan vergilerin halen dünya birinciliği unvanını kimseye kaptırmayacak oranlarda yüksek olması nedeniyle zaten mutlaka indirilmesi gerektiği de bir gerçektir. Başka bir gerçek ise vergilerde yapılacak dişe dokunur nitelikteki indirimler sonucunda akaryakıt fiyatlarında da dişe dokunur nitelikte indirimler olacağıdır.”
Aktaş söz konusu indirimlerin ülkedeki birçok mal ve hizmet fiyatlarında da ciddi indirimleri beraberinde getireceğine dikkat çekti.” (ANKARA)

 

ÖNCEKİ HABER

Rehabilitasyona Hükümetin yaklaşımından başlanılmalı

SONRAKİ HABER

Afganistan’da kadınlardan seçimi protesto gösterisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...