26 Haziran 2014 15:08

Hasta tutuklulara özgürlük istediler

İHD MYK Üyesi Avukat Tugay Bek, hasta tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Hasta tutuklulara özgürlük istediler
Paylaş

İHD MYK Üyesi Avukat Tugay Bek, hasta tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Akdeniz Bölge Şubeleri Adana Kürkçüler Cezaevi önünde yaptığı basın açıklamasıyla hasta tutukluların durumuna dikkat çekti. Açıklamayı okuyan İHD MYK Üyesi Avukat Tugay Bek, atılması gereken adımları sıralayarak öncelikle ağır hasta tutukluların serbest bırakılması gerektiğini belirtti. Gözleri görmediği için ya da felçli olduğu için ihtiyaçlarını kendi karşılayamayan hastaların dahi cezaevlerinde tutulmaya devam edildiğini hatırlatan Bek, ayrıca Adli Tıp Kurumunun bilimsel olmayan kriterlerle hareket ettiğini ve tamamen siyasi iktidarın etkisinde olduğunu belirtti.

Öte yandan cumhuriyet savcılıklarının “Toplumun güvenliği açısından tehlikeli kabul edilecek mahkum” olarak değerlendirdiği birçok ağır hasta tutuklunun adli tıp raporuna rağmen tahliye edilmediğini de vurgulayan Bek, bu yetkinin de kaldırılması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili topladıkları imzaları 27 Haziranda Adalet Bakanlığına teslim edeceklerini dile getiren Bek, “Tüm duyarlı çevreleri ve vicdanını yitirmemiş herkesi hasta tutsakları sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan\'ın ‘Yedirtmem’ dediği polisten, 11 bin kişiye işkence

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir’de grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...