26 Haziran 2014 14:44

Kamu emekçilerinin yarı çıplak eylemine polis engeli

Bursa'da, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilciliği tarafından torba kanun içerisinde memurun güvencesi kaldırıldığı gerekçesiyle yarı çıplak eylem düzenledi.

Kamu emekçilerinin yarı çıplak eylemine polis engeli
Paylaş

Bursa'da, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) İl Temsilciliği tarafından torba kanun içerisinde memurun güvencesi kaldırıldığı gerekçesiyle yarı çıplak eylem düzenledi. Yürüyerek AKP İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Memurlar ise oturma eylemi yaptı.

Fomara Meydanı'nda toplanan kamu emekçileri, elbiselerinin üst bölümlerini çıkardı. Kamu-Sen üyeleri AKP önünde torba yasa ile güvencelerinin kaldırılacağını belirterek, eylem yaptı.

AKP İl Binası önüne yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Durumu protesto eden memurlar, oturma eylemi yaparak basın açıklamasında bulundu. Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, emniyet yetkilileri izin vermediği için açıklamayı burada yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Memur memur olalı böyle zulüm görmedi. Hükümet yememiş içmemiş, 'nasıl yapsam da zaten köleye çevirdiğim memuru, tümden cariye hükmüne sokarımın' derdine düşmüş. Zaten parti devletine dönmüş ülkede hızını alamayan iktidar, şimdi de memurların görevlerinden alınmalarında yargı kararlarıyla geriye dönme haklarını da gasp etmektedir. Hukuk devletinde hukuk kurallarına, mahkeme kurallarına uymayacağız da neye uyacağız. Hukuksuz kellecilik yapanlara da bir güvence getiriyorsun. Muz cumhuriyeti mi burası?"

Bu tasarının geri çekilmesini isteyen Türkoğlu, yapılmadığı takdirde demokratik meşru savunma haklarını uygulayacaklarını kaydetti. (Bursa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Neçirvan Barzani ile görüştü

SONRAKİ HABER

Çorum Katliamı 34’ncü yılında anılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...