26 Haziran 2014 13:49

Tecavüze beraat kararına savcıdan itiraz

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde iş makinesi operatörü 39 yaşındaki Muharrem E, baldızının kızı H.K’ye 12 yaşından itibaren 2 yıl boyunca tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Tecavüze beraat kararına savcıdan itiraz
Paylaş

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde iş makinesi operatörü 39 yaşındaki Muharrem E, baldızının kızı H.K’ye 12 yaşından itibaren 2 yıl boyunca tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti. Savcı ise beraat kararının usule aykırı olduğunu belirterek Yargıtaya başvurdu.

Sanığın eşi Hacer E, 13 Şubat 2012’de Cumhuriyet Savcılığına verdiği şikayet dilekçesinde, eşinin, evlerine gelen yeğeni H.K’ye cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede de Muharrem E.’nin, 2009’dan 2011’e kadar cinsel istismarda bulunduğu belirtildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, ‘Çocuğun zincirleme cinsel istismarı’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Muharrem E, karar duruşmasında son kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları bir kez daha kabul etmeyen sanık, kendisine komplo kurulduğunu iddia etti.

Sanığın eşi Hacer E’nin, mahkemedeki ifadelerinde Muharrem E’nin yeğenine cinsel istismarda bulunup bulunmadığını bilmediğini, eşiyle arasının bozuk olması nedeniyle şikayetçi olduğunu ileri sürmesi ve H.K’nin son ifadesinde şikayetçi olmamasıyla, mahkeme yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.

Savcı ise yeterli kanıt bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilmesinin usule aykırı olduğuna dikkat çekerek kararın bozulması için Yargıtaya başvurdu. (Zonguldak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybinli kadınlar, ‘çözüm ve özgürlük’ dedi

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Neçirvan Barzani ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...