25 Haziran 2014 22:13

Arınç: Erdoğan'ın adaylığını 1 Temmuz'da açıklayacağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP'nin Cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz Salı günü açıklayacaklarını belirterek, "1 Temmuz Salı günü, Allah kısmet ederse, bir mani olmazsa, sayın Başbakanımızın adaylığı herhalde büyük bir ölçüde açıklanmış olacak" dedi.

Arınç: Erdoğan\'ın adaylığını 1 Temmuz\'da açıklayacağız
Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP'nin Cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz Salı günü açıklayacaklarını belirterek, "1 Temmuz Salı günü, Allah kısmet ederse, bir mani olmazsa, sayın Başbakanımızın adaylığı herhalde büyük bir ölçüde açıklanmış olacak" dedi.

Dolmabahçe Sarayı'ndaki Milli Saraylar Müzesi'nde düzenlenen "Hiç'ten Gelenler" adlı hat ve tezhip sergisinin açılışına katılan Arınç, gazetecilerin AKP'nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:
"Öncelikle şu kadarını söyleyeyim. Sayın Başbakanımız da ifade ettiler. 1 Temmuz Salı günü yapılacak büyük bir törenle AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı ismen açıklanacak. Hayırlı olsun. Esasen, birkaç aydan beri, sorulduğu zaman, adayımızın kim olacağını az çok biliyoruz ve söylüyoruz. Bunu sizler de bildiğiniz için bana tekrar 'Kim aday olacak?' diye sormadınız. Anlıyorum ki, 1 Temmuz Salı günü, Allah kısmet ederse, bir mani olmazsa, sayın Başbakanımızın adaylığı herhalde büyük bir ölçüde açıklanmış olacak. Biz öyle arzu ediyoruz. Konuştuğumuz, görüştüğümüz bütün arkadaşlarımız, sayın Başbakanımızın istişare ettiği her kesim kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olması noktasında görüşlerini belirtti. Bir şey kaldı. O da sayın Başbakanımızın bu konudaki takdirleri. Eğer kendisi de niyetli olursa, arzu ediyorsa, biz 1 Temmuz günü bu açıklamanın yapılacağına inanıyoruz."

'BAŞBAKAN KİM OLACAK?'

Bülent Arınç, "Bundan sonra Başbakan kim olacak?" sorusu üzerine de şöyle konuştu:
"Doğrusu bunu şu anda söylemek mümkün değil. Sayın Başbakanımız bu konularda hiçkimsenin kulis yapmamasını, belli isimler üzerinde herhangi bir şekilyde polemiğe girmemesini arzu ediyorlar. Ben de aynı düşüncedeyim. Bu konularda da istişareler yapılır, ancak bu konu sayın Cumhurbaşkanımızın belli olması ve yemin törenine katılmasından sonra konuşulacak ve isim üzerinde durulacak bir konu, bildiğim kadarıyla. Yani bugünden itibaren sayın Başbakanımızın yerine kim geçici de olsa Başbakan olacak veya sonra kongrede kim genel başkan olacak, bunların konuşulma zamanı değil. Buna yürekten katılmıyorum. Bu konular özel konulardır. Bunlar üzerinde bir tartışma açılmasına gerek yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız belli olduktan sonra, seçimi kastediyorum, şüphesiz Başbakanımız da o tarihte ismen açıklanmış olacak."

'MİLLETİMİZİN ARZU ETTİĞİ BİR ADAY OLACAKTIR'

Bülent Arınç, CHP ve MHP'nin çatı adayının Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunun belirtilmesi üzerine ise "Çatılara falan girmeyelim. İnşallah, 1 Temmuz'u bekleyelim, gerçek Cumhurbaşkanı adayımızın kim olduğunu hep beraber göreceğiz. Aziz milletimiz AK Parti'nin adayı kim olursa, onu seçecektir. Çünkü bizim adayımız milletimizin de arzu ettiği, beğendiği bir aday olacaktır" yanıtını verdi.

SERGİYİ AÇTI


Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra, işadamı İlkem Şahin'e ait “Atölye Hiç" öğrencilerinin yaptığı eserlerden oluşan “Hiç'ten Gelenler" adlı hat ve tezhip sergisinini açılışını yaptı.
Açılışta konuşan Arınç, “Kültürümüze, değerlerimize çok önem veren hayırsever işadamı İlkem Şahin Beyefendi'nin vakıfları, dernekleri aracılığıyla çok özel bir sergi hazırlandı. Dolmabahçe Sarayı'nın bu prestijli mekanında sergiyi birlikte açıyoruz. Birlikte gezeceğiz. İsmi de çok güzel. 'Hiç'ten Gelenler' diye. Umuyorum ki bunun anlamını herkes bilecektir ve takdir edecektir. Kültürümüzün en önemli ögelerinden, sanat unsurlarından, hat olsun, ebru olsun, tezhip olsun, bunların güzel örneklerini bir arada göreceğiz. İstanbulumuz ve kültür hayatımız için bu serginin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi alan Arınç, sergi için açılan özel deftere de duygularını yazdı. Arınç'a, sergiyi gezdikten sonra, işadamı İlkem Şahin tarafından “Maşallah" yazılı hat sanatı resmi hediye edildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, Kürtlere ve Süryanilere saldırdı

SONRAKİ HABER

Üniversite öğrencilerini taşıyan midibüs devrildi: 30 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa