25 Haziran 2014 17:18

Altındiş’in karalanmasına DİSK’ten tepki

ABD’de bulunan Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinde Mikrobiyoloji ve Immunobiyoloji bölümünde görev yapan Dr. Emrah Altındiş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik eleştirileri nedeniyle Türkiye’de bulunan bazı üniversite yönetimleri tarafından hedefe konuldu.

Altındiş’in karalanmasına DİSK’ten tepki
Paylaş

ABD’de bulunan Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinde Mikrobiyoloji ve Immunobiyoloji bölümünde görev yapan Dr. Emrah Altındiş,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik eleştirileri nedeniyle Türkiye’de bulunan bazı üniversite yönetimleri tarafından hedefe konuldu.

DİSK Araştırma Enstitüsü (DİSK-AR) yazılı açıklama yaparak bu duruma tepki gösterdi. Açıklamada, “Dr. Emrah Altındiş’e yönelik sürdürülen linç kampanyasına 19 Mayıs Üniversitesi Genel Sekreteri Selahattin Özyurt, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mensubu Doç. Dr. Uğur Atan ve ANKA Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet Hakan Sağlam’ın da katılmış olması bu durumun açık bir ifadesidir. Kendileri sosyal medyada, Altındiş hakkında küfür ve hakaret içerikli mesajlar yayınlamışlardır. Emek alanı ile akademi arasında bir köprü oluşturma çabasında olan DİSK Araştırma Enstitüsü, saygın bilim insanlarımızın birikimlerinin, emeklerinin yok sayılmasına, fikirlerini özgürce beyan edebilme haklarının gasbedilmesine karşı onlarla yan yana olacaktır” denildi.

Altındiş, Gül'e Gezi'de, Roboskî'de ve Soma'da yaşanan ölümleri hatırlatarak "Türkiye’de insanlar ölürken geceleri nasıl uyuyorsunuz” diye sormuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şişecam’a işçi barikatı

SONRAKİ HABER

Sendikalı olunca mı performansları düştü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...