24 Haziran 2014 11:51

IŞİD militanları, kadınlara tecavüz ediyor

IŞİD’in denetiminde bulunan bölgelerde Iraklı kadınlar tecavüze uğruyor. El Meyadin televizyonuna konuşan kadınlar silah zoruyla militanların tecavüzüne uğradıklarını anlattılar. Diyala kentinde ise IŞİD’in iki genci, kız kardeşlerine tecavüz etmekle tehdit ederek saflarına katılmaya zorladığı iddia edildi.

IŞİD militanları, kadınlara tecavüz ediyor
Paylaş

Ali KARATAŞ

IŞİD’in denetiminde bulunan bölgelerde Iraklı kadınlar tecavüze uğruyor. Uluslararası örgütler bu durumu Ninova eyaletindeki illerde tekrarlanmasından sonra tespit ettiler. El Meyadin televizyonunda yer alan haberde, bir çok mağdurla yapılan röportajlar yayınlandı. Televizyona konuşan kadınlar silah zoruyla militanların tecavüzüne uğradıklarını anlattılar.  Yine haberde Diyala kentinde IŞİD’in iki genci, kız kardeşlerine tecavüz etmekle tehdit ederek saflarına katılmaya zorladığı iddiası yer aldı.
Konuyla ilgili olarak iraqhurr.org sitesinde bir haber kaleme alan Leyla Ahmed, Iraklıların IŞİD’in Ninova eyaletini ele geçirmelerinden sonra güvenlik endişesi içerisinde olduklarını yazdı. Binlerce ailenin Musul’dan Kürt bölgesine göç ettiğini belirten Ahmed, göç edemeyenlerin “tecavüze” maruz kaldıklarını yazdı.  
Ahmed, El Irakiye televizyonunun tecavüze uğrayan iki kız kardeşle yaptıkları röportajda, militanların çok kalabalık olduğunu söylediklerini hatırlattı. Kız kardeşler, militanların, erkekleri öldürdükten sonra diğer kadınlara tecavüz ettiklerini belirttiler. Röportajda konuşan kadınlar, “Tecavüz edenlerin bir kısmı “Körfez lehçesi”, diğerleri ise garip yabancı bir lehçe ile konuşuyorlardı” dedi.
Irak İnsan Hakları Bakanlığı adına konuşan Kamil Emin, özel kaynaklardan edindikleri bilgilerle IŞİD’in Musul ve diğer hakim olduğu bölgelerde tecavüz olaylarının yaşandığını söyledi. Emin, bu olayların medyada ifade edilmeyecek kadar büyük olduğuna vurgu yaptı. El Meyadin televizyonuna konuşan Strateji Uzmanı Emir Elsaadi ise, tecavüz vakalarının yaşanmasının nedenini IŞİD’in kendisine karşı oluşacak direnci kırma stratejisinin bir parçası olduğunu söyledi. Elsaadi, IŞİD’in bu şekilde, Irak vatandaşlarını aşağıladığını belirtti.
Öte yandan Irak parlamentosu, bu tip suçlara karışanlara karşı idam kararının alınması için çağrı yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Engin Alan Meclis\'te yemin etti

SONRAKİ HABER

Barzani: Kürt halkının geleceğini tayin etme vakti geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...