23 Haziran 2014 13:45

Patriotlar yıl sonunda geri çekilecek

Suriye’den gelebilecek hava saldırıları karşısında Türkiye’yi koruma iddiasıyla NATO tarafından Türkiye sınırına gönderilen Patriot füze savunma sisteminin bir işe yaramadığı, bu nedenle yıl sonuna kadar geri çekileceği ileri sürüldü

Patriotlar yıl sonunda geri çekilecek
Paylaş

Suriye’den gelebilecek hava saldırıları karşısında Türkiye’yi koruma iddiasıyla NATO tarafından Türkiye sınırına gönderilen Patriot füze savunma sisteminin bir işe yaramadığı, bu nedenle yıl sonuna kadar geri çekileceği ileri sürüldü.

Bugün yayınlanan Der Spiegel dergisinde yer alan habere göre 2012’nin sonunda Türkiye hava sahasını Suriye’den gelebilecek saldırılardan koruma adına gönderilen Patriotların bu yılın sonunda çekileceği ifade edilirken, NATO adına Patriotlarla birlikte asker gönderen Almanya, Hollanda ve ABD’nin de buna sıcak baktığı ifade edildi. Haberde gerekçe olarak Patriot hava savunma sistemine artık ihtiyaç duyulmamasına, Suriye’de bulunan kimyasal silahların çıkartılması ve bu ülkenin Türkiye için herhangi bir tehdit unsurunun bulunmaması gösterildi.

Haberde, ayrıca NATO’nun Patriotları çekmesinin arkasında bu sistemi kullanan uzmanlara Almanya ve Hollanda askeri bölgelerinde ihtiyaç duyulduğu, bu nedenle her iki ülkenin Türkiye’de uzman bulundurma niyetinde olmadığı da belirtildi.

Üç ülke arasında Türkiye’ye gönderilen Patriot savunma sistemi misyonunun bitirilmesi konusunda görüşmelerin yapıldığı, ancak nihai kararın Eylül ayında Galler’de toplanacak NATO Zirvesi’nde alınacağına da işaret edildi.

Hatırlanacağı gibi, NATO Türkiye’nin isteği üzerine, Patriot tipi hava savunma sistemlerinin Adana, Maraş ve Gaziantep’e  konuşlandırılması kararını 2012 yılının Aralık ayında almıştı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'Lice davasında sanıklar korunuyor\'

SONRAKİ HABER

\'Başbakan, Uludere\'nin vebali altında\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...