23 Haziran 2014 13:05

Braunschweig’da Almanya kazandı

Beşinci kez düzenlenen Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda Almanya, ev sahipliğini yaptığı organizasyonu zaferle tamamladı. Türkiye, Hollanda ve İsveç 1. Lig’e düştü.

Braunschweig’da Almanya kazandı
Paylaş

Almanya'da bulunan Braunschweig kentinde yapılan 5. Avrupa Takımlar Şampiyonası Süper Lig yarışmaları sona erdi. İki günde toplam 40 disiplindeki yarışmaların ardından Almanya, 2009'dan sonra ikinci kez bu kupayı müzesine götürdü. Son üç yılın galibi Rusya ikincilikte kalırken, Fransa 4x400'de Polonya'nın problem yaşamasıyla son anda üçüncülüğü kaptı. İlk gün büyük fark yiyen Türkiye, sonuncu sırada kalıp Hollanda ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte küme düştü.

Atletizmdunyasi.com’dan Şevket Furkan Erbay’ın haberine göre Almanya, 371 puan topladığı yarışmalarda beş yıllık yarışma tarihinin en yüksek üçüncü skoruna ulaştı. Ev sahibi ülke, 10 birincilik, sekiz ikincilik, beş de üçüncülük elde ettikleri Braunschweig'da ikinci Rusya'ya 11.5 puan fark yaptı. Son dört yarışma öncesinde üç puan önde olan Rusya, 3000 metre erkeklerde 11'inci, favorisi oldukları 4x400 kadınlarda yedinci, eski dünya ikincisi Olga Kuçerenko'yu  yarıştırdıkları uzunda ise altıncı sırayı alınca önemli kayıplar yaşadı. Buna karşın Almanya, 3000'de Richard Ringer'in 7:50.99, kadınlar uzun atlamada da 20 yaşındaki genç Malaika Mihambo'nun 6.90'lık şampiyona rekoru performanslarının yanında, 4x400 kadınlarda da Ukrayna'nın ardından ikinci oldu. Panzerler, böylece son yarış öncesinde 12.5 puana yükselen fark ile şampiyonluğu ilan etti. Rusya, tam kadro gelmediği organizasyonda dokuz dalda 12 puan alırken, toplamda 359.5'a ulaştı ve ikincilikte kaldı.

Üçüncülük mücadelesinde Fransa, ilk kez Avrupa Takım'da podyuma çıkma başarısı gösterdi. 4x400 erkekler yarışı öncesinde Polonya'nın bir puan gerisinde olan Fransa, yarışı ikinci sırada tamamlayarak 11 puan aldı. Bu yarışta son 70 metreye Rafal Omelko ile lider giren Polonya, pozisyonunu koruyamadığı gibi beşinci sıraya kadar geriledi. Böylece 8 puan alan Lehler, toplamda 293 puana ulaşabildi ve Fransa'nın iki puan arkasında dördüncü sırada kaldı.

Podyuma girmesi beklenen ekiplerden Büyük Britanya, Steve Lewis'in sıfır puanla ayrıldığı sırık sonrası geriye düşüp beşinci olurken, Ukrayna ve İtalya düşme hattında olmadan yarışmayı tamamladılar.


ÇEKLER KALDI, TÜRKİYE DÜŞTÜ

Süper Lig'den düşen ilk takımın Türkiye olduğu Braunschweig'da Çek Cumhuriyeti, sadece yarım puan farkla önümüzdeki yıl için en üst lige tutunmayı bildi. 4x400 erkekler yarışına İsveç'in 1.5 puan gerisinde giren Çek takımı, 3:07.53 ile dokuzuncu olup Kuzey takımını geride bıraktı ancak sonrasında diskalifiye edildi. Bu sonuçla İsveç 212 puanla ligde kalıyordu. Lakin Çek delegasyonu yeniden jüri masasına gidip uzun uğraşlar sonunda yarıştaki dokuzunculuklarını tescil ettirdi ve böylece 212.5 puana çıkan Çek Cumhuriyeti, yarım puan farkla grupta kalma başarısı gösterdi.

Türkiye, ikinci kez boy gösterdiği Süper Lig'de tutunamadı. 40 yarışma arasında İtalya ve İspanya ile birlikte galibiyet elde edemeyen üç ekipten biri olan Ay-yıldızlıların en iyi sonuçlarına 5000 metre kadınlarda 15:37.70'lik en iyisini koşarak ikinci olan Gamze Bulut ve 20.57 ile 200 metrenin ikinciliğini yakalayan Ramil Guliyev imza attı. Ramil, ayrıca 100 metrede de 10.37 ile üçüncü sırayı alarak toplamda takımına 21 puan kazandırdı. 5000 metrede üçüncü olan Ali Kaya da podyum görebilen bir başka Türkiye temsilcisiydi.


BELARUS, NORVEÇ VE FİNLANDİYA SEVİNDİ

Tallinn'deki 1.Lig müsabakalarında ise Süper Lig'e çıkan ekipler belli oldu. Yarışmaların başından itibaren istikrarlı bir görüntü çizen Belarus, 302.5 puanla ilk sıradan Süper Lig'i bulurken, Norveç (300) ve Finlandiya da (290.5) adlarını elit 12 arasına yazdırdılar. Bu grupta Slovenya ile Macaristan küme düştü. Küme düşen iki takımın yerine 2.Lig'den İsviçre ile Letonya geldi. Tiflis'teki 3. Lig yarışmalarında başarılı olan Kıbrıs ile İzlanda ise Slovakya ile Avusturya'nın yerine önümüzdeki yıl 2. Lig'de yarışma hakkını elde etti.
 

ÖNCEKİ HABER

Embiid’e sakatlık şoku

SONRAKİ HABER

Bursa’daki kamulaştırmalar Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...