23 Haziran 2014 12:26

Kılıçdaroğlu: 17 Aralık'tan medya ve rüşvet havuzu çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin PM toplantısında yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonundan iki havuzun çıktığını bunlardan birinin medya diğerinin ise rüşvet havuzu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu: 17 Aralık\'tan medya ve rüşvet havuzu çıktı
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin PM toplantısında yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonundan iki havuzun çıktığını bunlardan birinin medya diğerinin ise rüşvet havuzu olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Kılıçaroğlu, 4 bakanın yolsuzluk iddiasıyla ilgili komisyonun kurulmasından bu yana 50 gün geçtiğini ancak 50 gündür fezlekelerin CHP'li üyelerin eline geçmesinin engellendiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Cemil Çiçek'e soruyorum o fezlekeleri nereye kadar saklayacaksın. Bunun hesabını nasıl vereceksin. Sen TBMM'nin mi AKP Grubu'nun mu başkanısın. Sayın Arınç'a soruyorum bildirilmedi. Kim kasıtlı. Bu çifte standardı herkesin bilmesini istedim" diye konuştu.

'RÜŞVET VE MEDYA HAVUZU'

Kılıçdaroğlu, 17 Aralık sonrasında iki havuzun çıktığını birinin medya havuzu diğerinin ise rüşvet havuzu olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, rüşvet havuzunun TÜRGEV olduğunu ve Başbakan Erdoğan'ın çocuklarının da içinde olduğunu vurgulayarak, "Devletten ihale alanların rüşvetlerini yatırdıkları yer. Daha önce bu vakfa Royal Protokol adlı bir şirketten 99 milyon 999 bin 990 dolar geliyor. Bu konuyu açıklamama rağmen şu ana kadar bir Allah'ın kulu çıkıp, şunun için para geldi demedi. Her konuya itiraz eden Recep Tayyip Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor. TÜRGEV'e Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına çalışan vakıf statüsü verdiler. Tam bir yüz karası. Acaba Bilal Erdoğan burada olmasaydı millet alacağı iş öncesi rüşvetini buraya yatırır mıydı. Erdoğan çocuğuyla beraber rüşvet alan rüşvet veren konumdadır" ifadesini kullandı.

'NAMUSLU KALEMLER HAVUZ MEDYASINDA YAZMAMALI'

17 Aralık sürecine ilişkin çıkan ses kayıtlarını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "17 Aralık sonrası çıkan tapelerin birinde Başbakan ve oğlu rüşvet pazarlığı yapıyordu. Başbakan oğluna 'bize ne söz verdiyse onu getirsin. Diğerleri getirdi. O da kucağımıza düşecek' diyordu. O tape Sıtkı Ayan'la ilgiliydi. Sıtkı Ayan kimdir. Wikileaks belgelerinde ismi geçen biri. O belgelerde Recep Tayyip Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı olduğu iddia edilmişti. İspatla dedik. Yapamadı. Aynı iddia Sayın Baykal içinde yapılmıştı. Sayın Baykal hemen avukatına talepte bulundu ve bu iddiaların yalan olduğunu kanıtladı. Başbakan neden yapmıyor bunu. Para harcamayı sevmediğini, para istiflediğini, adımın Kemal olduğu kadar iyi biliyorum. Sayın Başbakan sana söz, sen yeter ki talimatı ver. Avukat parasını ben ödeyeceğim. Seni temize çıkarmak için yapacağım bunu. Eğer temizsen. Ama kirliysen, ben biliyorum benden bunu istemezsin" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Namusu kalem olarak kendisini gören birisi o havuz medyasında yazmamalıdır" dedi. (Ankara/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Rusya’da aşırı sağcılar 600 kişi öldürdü’

SONRAKİ HABER

Zirve Yayınevi davasında 93. duruşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...