26 Haziran 2011 12:19

Hekimlerden itiraz var

Sağlık Meslek Örgütleri, “Sağlıkta Dönüşüm Programı” çerçevesinde özel muayenehanelerin, 4 Ağustos’ta “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik”te yapılan değişikliklerle kapanma tehdidi altında bulunmasına karşı tepki gösterdi.Örgüt tem

Hekimlerden itiraz var
Paylaş

Sağlık Meslek Örgütleri, “Sağlıkta Dönüşüm Programı” çerçevesinde özel muayenehanelerin, 4 Ağustos’ta “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik”te yapılan değişikliklerle kapanma tehdidi altında bulunmasına karşı tepki gösterdi.

Örgüt temsilcileri, yönetmeliğin derhal durdurulmasını istedi. AKP Hükümeti tarafından uygulamaya sokulan Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde özel muayenehanelerin kapatılma tehdidi altına girdiği Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliğinin yaratacağı olumsuzluklara dikkat çekmek için İstiklal Caddesi’nde kitlesel bir protesto yürüyüşü düzenleyen sağlık meslek örgütleri, yürüyüş öncesinde Taksim Hill Otel’de bir forum gerçekleştirdi. Foruma çeşitli illerden sağlık örgütü yöneticileri katıldı.

120 BİN HEKİMİ ETKİLİYOR

Forumda konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören 3 Ağustos’ta muayenehanelere dayatılan fiziki koşullar için yönetmelik gereği verilen süre dolduğunu, serbest meslek icra etme haklarının ellerinden alındığını belirtti. Gören, hekim emeği ve hekim birikimi ile kurulan kuruluşların ortadan kaldırılmak istendiğine vurgu yaparak, bakanlığın esas amacının muayenehaneleri kapatmak olduğunu dile getirdi. Bakanlığın halka yeterli hizmet vermek için bunu yaptığını öne sürdüğüne işaret eden Gören, gerçek amacın “Hekimlerin iş gücünü yeniden dağıtmak, ucuz işgücü olarak kullanmak” olduğunu söyledi. 120 bin hekimin artık muayenehane açma hakkına sahip olamayacağının da altını çizen Taner, “Bu uzun vadede iyi hekimliğe önemli darbeler vuracağını hep söyledik. Bu süreçte bir araya gelerek daha kalabalık bir şekilde geleceğimiz için uzun vadeli bir mücadele yürütmeliyiz” dedi.

‘Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan da, hekimlerden oluşan bir işsizler ordusunun yaratılmak istendiğine vurgu yaparak, “Baştan beri sayın bakan yasaların dışında da değişik enstrümanlarının olduğunu söylüyor. O enstrümanlar nedir diye düşündük. Bunlar korkutmak, yıldırma gibi baskılarla bu işi götürmeye çalışmaktır” diye konuştu. Aktan, TTB olarak bu işin hukuki tarafını mutlaka takip edeceklerini dile getirerek, yeni Sağlık Bakanına taleplerini iletmek için randevu talep edeceklerini aktardı. Toplantıda “Muayenelerin Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın neresinde yer aldığı” sorusuna ise Dr. Güray Kılıç konuşmasında cevap verdi. Hekimlerin sağlık zincirlerinde, çalışması bir ucuz işgücü olarak çalışmasının planlandığını dile getiren Kılıç, sağlıkta döşünüm programının temel hedeflerini anlattı. Gidişin tekelleşmeye doğru gidildiğini vurgulayan Kılıç, küçük kuruluşların kapanmaya, büyük kuruluşların hizmetine doğru gidildiğini dile getirdi. Av. Meriç Eyüpoğlu ise eğer 3 Ağustos’a kadar yürütmeyi durdurma kararı alınmaması halinde, muayenehanelerin kapısına vurulacak olan mühürlerin sökülmesi halinde 3 ile 6 yıl arasında ceza verilebileceğini belirtti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Dünyada tam 350 milyon kişi diyabetle savaşıyor

SONRAKİ HABER

Gaz bombası parçası hala gözünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...